Spor

NCAA çocuk tacizine göz yuman Penn State’e acımadı

0

Penn State Üniversitesi amerikan futbolu takımının yardımcı koçu Jerry Sandusky’nin çocuk tacizinden ceza almasının ardından NCAA, Penn State’e 60 milyon dolar para cezası verirken, şampiyonluklarını da elinden aldı.

Asistan koç Jerry Sandusky’nin 48 taciz davasının 45’inden suçlu bulunmasının ardından karışan Penn State’e en büyük darbe NCAA’den geldi.

NCAA, çocuk tacizi olaylarının yaşandığı sıralarda koçluk yapan efsanevi Joe Paterno tarafından bilinmesine rağmen yetkililere bildirilmemesini gerekçe göstererek, üniversiteyi 60 milyon dolar cezaya çarptırdı. Para cezasının dört yıl içerisinde her yıl 12 milyon dolarlık meblağlar halinde ödenmesine hükmetti. Ayrıca Penn State üniversitesi 1998 – 2011 yılları arasında kazandığı bütün karşılaşmalarda da hükmen mağlup sayılacak.

Kolej futbolunun en önemli etkiliği olan sezon sonu maçlarından da dört sene boyunca men edildi Penn State Üniversitesi. Yardımcı koç ve takım koçunun karıştığı çocuk tacizi vakalarına kesilen cezaların üniversitenin öğrencilerini etkileyecek şekilde verilmesi ise uzmanlar tarafından eleşrilere neden oldu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.