Hafta SonuManşet

Muratlar’da “Organik Tarım ve Ekolojik Yaşam” Paneli

0

Bayramiç Yeniköy -Kazdağları Ekolojik Yaşam ve Tohum Derneği, bu haftasonu Muratlar köyünde Organik Tarım ve Ekolojik Yaşam Paneli düzenliyor.

Panelin konusu tarımda üretici-tüketici ilişkisi, topluluk destekli tarım modelleri, ekolojik yaşam ve yaşam alanlarının korunması olacak.

Panelde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nden Prof. Dr. Türker Savaş, organik tarım çiftçisi ve peynir üreticisi İlhan Koçulu, organik tarım uzmanı ve danışman Nurhayat Bayturan, Bayramiç Yeniköy Kazdağları Ekolojik Yaşam ve Tohum Derneği Başkanı Mustafa Alper Ülgen ve Bayramiç Yeniköy Kazdağları Ekolojik Yaşam Ve Tohum Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve avukat Özlem Güneri konuşacak.

Altın arama çalışmalarının tehdidi altında olan Kazdağları’nda, Çan-Bayramiç yolu üzerinde bulunan Muratlar köyü de ekolojik yaşama ve yerli tohumlara yeniden”Merhaba” diyor. Köyde kurulmuş olan ve bir ekolojik yerleşke girişimini de başlatmış olan Bayramiç Yeniköy Kazdağları Ekolojik Yaşam ve Tohum Derneği’nin de desteğiyle köylüler geleneksel-doğal üretim yöntemlerine dönüyor, evladiyelik tohumları  yeniden ekmeye başlıyorlar.

10 Mart Pazar günü saat 11:00’de başlayacak olan etkinlik saat 13:00’de sona erecek. Panelin ardından köyde tüm katılımcılar ve köylülerin katılabileceği bir yemek yenilecek.

 

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.