Doğa MücadelesiManşetTürkiye

Yurttaşlar Kazdağları’nda Cengiz Holding’e karşı sokağa çıkıyor

0

Uzun zamandır vahşi madencilik ve enerji santrali projeleriyle çevreye geri dönüşsüz zarar veren, sağlıklı yaşam hakkının elinden alındığı bir ekokırım suç mahaline dönüştürülmek istenen Kazdağları için yurttaş sokağa çıkacak.

Bu ekokırım projelerinden birinin de Bayramiç ve Çan‘a bağlı üç köyü haritadan sileceği öngörülen ve Bayramiç su havzası üzerinde patlatmalı 18 yıllık açık ocak olarak düşünülen Cengiz Holding‘e ait Truva Bakır A.Ş.’nin, Halilağa Bakır Madeni olduğunu belirten yurttaşlar, projenin keşfi öncesi Kazdağları için ses çıkaracak.

kazdağları

5 Aralık salı günü bu ekoyıkım projesine karşı açılan ikinci davanın bilirkişi keşfi yapılacak. Keşif öncesi, 3 Aralık Pazar günü Çanakkale’de bulunan sendika, dernek, oda ve parti temsilcileri ile tüm doğa ve yaşam savunucuları, Cengiz Holding’e karşı bir eylem gerçekleştirecek.

Aktivistler pazar günü saat 14.30’da Çanakkale İskele Meydanı’nda ’Kazdağları için ses ver’’ diyecekleri eylem için açıklamada bulundu:

“Yöre halkının, geçim kaynaklarını, yaşam alanlarını, meralarını, tarım yaptıkları tarlalarını yok edecek bu yıkım projesine karşı yapılan tüm itirazlar, yürütmeyi durdurma kararı ve kazanılan davaya rağmen, Cengiz Holding yılda dört milyon metreküp su kullanılacak proje ile yörenin tüm su kaynaklarını tüketecek, 650 hektarlık orman ve tarım arazisini yok edecek olan bu bakır madeni projesinde ısrar etmeye devam ediyor!”

You may also like

Comments

Comments are closed.