Türkiye

Mumlar karşı sahil için yandı

0
Gazipaşa sahilinde mumlar karşı kıyı için yandı

Gazipaşa sahilinde mumlar karşı kıyı için yandı

2 milyon ağaç için 2 milyon İstanbullu eylemi Yalova’da da yapıldı. 2 Ekim akşamı Yalova Çevre Platformu gönüllüleri, ellerinde mumlarla Gazipaşa sahilindeydi.

Yalova Çevre Platformu Gönüllüleri, ‘2 Milyon Ağaç için 2 Milyon İstanbullu’ eylemine, İstanbul’un karşı kıyısından destek verdi.

2 Ekim saat 20.00’de mumlarla Yalova sahilinde bir araya gelen YAÇEP üyeleri, 3.Köprüye hayır eylemini İstanbul’daki 22 nokta ile eş zamanlı olarak gerçekleştirdi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle eylemi önce kapalı alanda yapan YAÇEP gönüllüleri, daha sonra sahilde bir araya gelerek mumlarını İstanbul’un 2 milyon ağacının katledilmemesi adına yaktı.

2 milyon İstanbullu hareketi, bir taraftan 3’üncü köprü için yaşanacak çevre tahribatına dikkat çekerken, diğer yandan ulaşım için çözümün kaliteli toplu taşımada, metroda, deniz yolunda olduğunu söylüyor. Yalova halkı ise Adalar’a deniz yoluyla direk olarak gitmesinin bile önü kesilmişken, sadece İstanbul için değil, çevresiyle bağlantıları için de, ‘kaliteli toplu deniz taşımacılığı’ isteğine katılıyor.

YAÇEP Dönem Sözcüsü Özlem Akyüz Bayrı, “Bizler karşı kıyıdan da olsa İstanbulluların 3’üncü köprüye karşı hareketi ve çevre adına duyarlılığına destek veriyoruz. Yaşadığımız çevreye sahip çıkmak hepimizin görevidir” diye konuştu. (yacep.org)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.