ManşetSivil Toplum

Mülteciler suç oranını tırmandırıyor efsanesine resmi yanıt: Suriyelilerin şuç oranı yüzde 1,32!

0

İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı veriler, Suriyeli mültecilerin suça karışma oranlarının bazı haberlerde ve sosyal medyada yansıtılmak istendiği kadar yüksek olmadığını ortaya koydu.

Suriye iç savaşının başlamasından bu yana ‘açık kapı’ politikası uygulayan Türkiye’ye gelen Suriyeli mültecilerin sıklıkla suça karıştıkları, dilencilik yaptıkları iddia ediliyordu.

İçişleri Bakanlığı, son haftalarda artan mülteci karşıtlığı üzerine sitesinden yazılı açıklama yayınladı.

Türkiye’de üç milyonun üzerinde Suriyelinin ‘misafir edildiğini’ dile getiren bakanlık, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarından Suriyelilerle ilgili ‘suçu tırmandırdıklarına yönelik olarak’ servis edilen haber ve yorumların gerçek bağlamından koparılarak kamuoyuna yansıtıldığını aktardı.

Suç oranı yüzde 1,32

Bakanlığın verilerine göre Suriyeli mültecilerin karıştıkları olayların Türkiye’deki toplam asayiş olaylarına oranı 2014-2017 yıllarında yıllık ortalama yüzde 1,32.

Bakanlık bu veriyi de “Bu olayların önemli bir kısmı kendi aralarındaki anlaşmazlıklardan kaynaklanan olaylardır”sözleriyle duyurdu.

Bakanlık, bu yıl Suriyeli mültecilerin karıştıkları suç olaylarında, nüfuslarının artışına rağmen 2016’nın ilk altı ayına göre yüzde 5’lik azalma olduğunu bildirdi.

 

(Diken)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.