İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten beraat etti

0
Halk Tv‘de gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu programdaki sözleri nedeniyle “Cumhurbaşkan’ına alanen hakaret” suçundan yargılanan sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen için beraat kararı verildi.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanatçıların 4’er yıl 8’er ay hapisle cezalandırılmasını istemişti. Davanın bugün Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında iki sanatçının beraatine hükmedildi. 

Ne olmuştu?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında 21 Aralık 2018’de konuk oldukları Halk TV’de Uğur Dündar tarafından sunulan “Halk Arenası” adlı programda yaptıkları açıklamalar üzerine soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında polis eşliğinde geldikleri Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne ifade veren sanatçılar, adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılmış, daha sonra adli kontrol de kaldırılmıştı. 

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Müjdat Gezen ile Metin Akpınar’ın “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 1 yıl ikişer aydan, 4 yıl sekizer aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu. 

You may also like

Comments

Comments are closed.