İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten hapsi istendi

0
Halk Tv’de, gazeteci Uğur Dündar‘ın Halk Arenası programındaki sözleri nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 4’er yıl 8’er aya kadar hapisle cezalandırılmaları istenen Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

‘Haddini bil demek hakaret olsaydı cumhurbaşkanı söylemezdi’

“Kronik rahatsızlıklar yaşıyorum. 11 aydır rahatsızım. ‘Haddini bil’ demek hakaret olsaydı Cumhurbaşkanı söylemezdi. Ayrıca sözlükte ‘Haddini bil’ kelimesi de hakaret olarak geçmemektedir. Değerini bilmek anlamına gelmektedir. Öncelikle beraatimi, mahkeme aksi kanaatte ise lehime olan tüm hükümlerin uygulanmasını talep ederim.”

Davanın ilk duruşması 23 Aralık 2020 tarihinde yapılmıştı. İlk duruşmaya katılan Metin Akpınar şunları söylemişti: 

“Ben kimliğim, bilgi birikimim ve karakterimle Metin Akpınar olarak 80 yaşıma kadar geldim. Bunun 60 senesi de en az toplumun rahatına ayrılmıştır. Söz konusu programda bunlara dair, bilgimi, düşüncemi, kanaatlerimi söyledim. Silah altında zorla söylemedim. Orada Sayın Cumhurbaşkanımız net ismiyle bir hedef gösterilmemiştir. Programda söylediğim sözler baskı altında olmadan, özgür irademle söylediğim sözlerdir. Gençliğimden itibaren yaşamımı sanata adadım. Bu programda da sanattan bahsettim. Ayrıca demokrasiden ve demokrasiye bizi götüren aşamalardan bahsettim. Doğrudan Cumhurbaşkanı’na yönelik, onu hedef alan bir söz söylemedim. Beraatime karar verilmesini talep ederim.”

Davada bir ceza verilmesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isteyip istemediği sorulan Akpınar, bunu kabul etmediğini söylemişti.

Savcı: Sanıkların mahkumiyetine karar verilmesi mütalaa olunur

İfadelerin tamamlanmasının ardından duruşma savcısı görüşünü açıkladı:

“Sanıklardan Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programda 21 Aralık 2018 tarihinde tahkiki kast ile sanık Metin Akpınar’ın ‘Her faşizmin karşılaştığı gibi, belki lider ayağından asarlar, belki mahsenlerde zehirlenip ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilir’ şeklindeki sözleriyle ve sanık Halit Müjdat Gezen’in ‘Haddini bil, Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi sözlerini söylüyorum. Kadıköy halkı için ne dediyse kelime kelime ezberledim, ben onları söylüyorum’ şeklindeki sözleriyle Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu işledikleri yapılan yargılama neticesinde sabit olduğundan sanıkların mahkumiyetine karar verilmesi mütalaa olunur.”

Duruşma tüm sanıkların mütaalaya karşı beyanlarını hazırlamaları için 1 Mart 2021 tarihine ertelendi.        

You may also like

Comments

Comments are closed.