Doğa MücadelesiManşetYerel

MUÇEP’ten Köyceğiz’de yapılaşmaya tepki: Göl kenarı ve ormanların niteliği değiştirilmeye çalışılıyor

0
Fotoğraf: Selin Tüzün / Evrensel

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Köyceğiz Meclisi, Köyceğiz Gölü kıyıları ve günlük (sığla) ormanlarında yapılaşmanın önünü açılmasına karşı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, kıyıların rant merkezi haline getirmesine tepki gösterilerek, duruma göz yuman Belediye‘ye halkın yanında yer alma çağrısı yapıldı.

MUÇEP adına açıklamayı okuyan Hüseyin Erol, Köyceğiz’de kaçak ve plansız yapılaşmanın, kamusal alanları talan etme, madencilik faaliyetleri, ormanların tahrifatının yanında Köyceğiz Gölü kıyıları ve günlük ormanlarında yapılaşmanın önünü açmak, kıyıları rant merkezi haline getirmek için faaliyetlerin başladığının görüldüğünü söyledi.

Evrensel‘in aktardığına göre Erol, “Köyceğiz Gölü, günlük ormanları, sazlık alanları, yaylaları, dereleri, pınarları, verimli toprakları ile ülkemizde yaşayan her bir vatandaşın ortak değeridir. Bizlerin yaşam alanlarıdır, doğamızda yaşayan her canlının evidir” açıklamasını yaptı.

İlgili haber: Yangın sonrası Muğla: Bilimsel bir rehabilitasyon süreci için sağlam bir siyasi irade gerek

Belediye, halka karşı rantın yanında yer alamaz

Köyceğiz halkının kullanımında olan göl kıyısındaki günlük ormanının bitişiğindeki alanın, izinsiz, plansız ve kaçak şekilde dolgu yapılarak niteliğinin değiştirilmeye çalışıldığını söyleyen Hüseyin Erol, vatandaşların tüm şikayetine rağmen Köyceğiz Belediyesi’nin de duruma sessiz kaldığını dile getirdi:

“Hiçbir belediye halka karşı rantın yanında yer alamaz, almaz. Hiçbir belediye kamuya ait alanları müteahhitlerin talanına göz yummaz, yumamaz.

Gezi direnişçilerine dayanışma mesajını ileten Erol, şunları kaydetti:

“Köyceğiz doğası, gölü, günlük ormanları kırmızı çizgimizdir. Unutulmamalıdır ki dokuz yıl önce bugün Taksim Gezi Parkı‘nda bir ağacın yok edilmesine müsaade etmeyenler, bugün hala aynı inanç ve amaçla aramızdalar. Doğamıza karşı gelen her tehdidin karşısında Gezi ruhu olacaktır. Gezi’de katledilenleri unutmuyoruz.”

İlgili haber: AKP döneminin ekolojik yıkım projeleri: Türkiye artık bir enkaz

You may also like

Comments

Comments are closed.