DünyaManşet

Mr. President -bir kez daha- Barack Obama

0

Amerika Birleşik Devletleri’nin 45’inci Başkanı belli oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre yeterli seçici delegeyi kazanan Obama, 4 yıl daha ABD’yi yönetecek. Stratejisi, Obama’yı zafere taşıdı.

Demokrat Parti adayı Barack Obama ikinci kez ABD başkanı seçildi.

ABD başkanlık seçiminde kritik eyaletlerden Iowa ve Ohio’yu da kazanan Demokrat Parti’nin adayı Barack Obama, ikinci kez ABD başkanı seçildi.

Virginia, Colorado, Iowa, Ohio, Nevada, California, Hawaii, Washington, New Mexico, Minnesota, New Hampshire, Wisconsin, Pennsylvania, Michigan, New York, Connecticut, Delawere, Illinois, Maine, Maryland, New Jersey, Massachusetts, Rhode Island ve Vermont eyaletlerinde zafer kazanan Obama aynı zamanda, eyaletlerden farklı bir statüye sahip başkent Washington DC’de de galip geldi.

Cumhuriyetçi aday Romney ise Kuzey Carolina, Güney Carolina, Idaho, Arizona, Missouri, Montana, Utah, Kansas, Texas, Louisiana, Wyoming, Kuzey Dakota, Güney Dakota, Nebraska, Oklahoma, Oregon, Arkansas, Mississipi, Alabama, Indiana, Georgia, Kentucky, Batı Virginia, Tennessee’yi kazandı. Romney’nin delege sayısı 203’te kaldı.

7 kritik eyalet

Obama’nın zaferinde, seçime damgasını vuran 7 kritik eyaletten 4’ünü elde etmesi belirleyici oldu.

Başkan seçilebilmek için 270 delegenin desteği gerekiyordu.

(Deutsche Welle Türkçe)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.