Dünya

Moncada’nın yıldönümünde Fidel’e ödül

0

Küba Devrimi lideri Fidel Castro öncülüğündeki devrimcilerin Moncada Kışlasına saldırılarının 60. yıldönümünde Meksika Parlamentosu Castro’ya kişiliği ve hayatı boyunca gerçekleştirdiklerinden dolayı ödül verme kararı aldı.

Demokratik Devrim Partisi Parlamento Grup sözcüsü senatör Dolores Padierna, ilgili takdir belgesini Meksika’daki Küba büyükelçisi Ismary Gonzalez’e takdim etti.

Aynı zamanda Meksika Senatosu Dış İlişkiler Komitesi sekreteri olan Padierna yaptığı konuşmada 26 Temmuz 1953 günü Fidel Castro liderliğindeki ayaklanmanın 1959 yılında kazanılan gerçek bağımsızlık için önemini vurguladı.

Meksika ve Küba Devrimleri arasındaki yakın bağlara dikkat çeken Padierna, komutan Fidel Castro ile General Lazaro Cardenas arasında da benzerlik kurarak iki ülke halklarının bağımsızlık özlemine vurgu yaptı.

Padierna, Jose Marti’nin de Meksika’da bulunduğunu ve Granma yatıyla Küba’ya çıkartma yapmadan önce Fidel ve arkadaşlarının Meksika’da olduklarını hatırlatarak Meksika halkının bugün sağlık, eğitim ve insan hakları alanlarında örnek bir ülke olan Küba ve Devrimine her türlü desteği sunduğunu belirtti.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.