ManşetTürkiye

MİT tırları davasında gazeteci Enis Berberoğlu’na hapis cezası kararı

0

MİT TIR’ları davasında karar çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, durdurulan MİT tırlarının görüntülerini eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a ilettiği iddiasına ilişkin, “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan yargılandığı davanın İstinaf Mahkemesi’ndeki üçüncü duruşmasında karar açıklandı.

İstanbul 2. Ceza Dairesi, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nu “Devletin gizli belgelerine açıklamak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Berberoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Berberoğlu, “Moralinizi bozmayın, 25 yılla başladı, 5 yıla düştü” dedi. Berberoğlu, duruşma salonuna el salladı.

Karar öncesi meslektaşlara mektup

Dün Caddebostan Büyük Kulüp’teki törenin onur konuğu Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu’nun gazeteci eşi Oya Berberoğlu’ydu.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, Basın Konseyi’nin 31’inci kuruluş yıldönümü kutlamasına mektup gönderirken basın ve ifade özgürlüğüne dikkat çekti.

Oya Berberoğlu, eşinin avukatı aracılığıyla cezaevinden gönderdiği mektubu okudu.

“Umarım genç kuşak medya çalışanları ders çıkarır”

Berberoğlu mektupta meslektaşlarına şöyle seslendi:

“Hep adalet ve özgürlüklerden söz ederiz. Ama yokluğunu en fazla cezaevinde hissederiz ya… İşte o misal, medyada örgütlenme özdenetim çabaları da buradan bakılınca çok farklı gözüküyor, daha iyi anlaşılıyor. Ne yazık ki, tıpkı Gazeteciler Cemiyeti ve sendika gibi Konsey de gerekli ve yeterli desteği bulamadı. Ve bu ağır ihmalin sonuçlarını, emekli bir gazeteci, manşet kurbanı mahkûm siyasetçi sıfatıyla fazlasıyla ağır şekilde yaşıyorum. Umarım genç kuşak medya çalışanları geçmiş hatalardan ders çıkarır.”

Ne olmuştu?

Berberoğlu, MİT TIR’ları görüntülerini eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği suçlamasıyla 14 Haziran’da tutuklanmıştı.

Berberoğlu’nun avukatlarının cezanın bozulması için istinaf mahkemesine 18 Temmuz’da yaptığı başvuru üzerine, mahkeme hapis cezasını bozmuştu. Yerel mahkemenin kararı uygulamamasının ardından dosya istinaf mahkemesine devredilmişti. İstinaf mahkemesiyse Berberoğlu için tutuklu yargılama kararı vermişti.

 

(Hürriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.