İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Ankara, Can Dündar’ın Türkiye’ye iadesini istiyor

0

Dün görülen MİT TIR’ları davasında devletin güvenliği iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve  FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte yardım etme suçlarından toplam 27 yıl 6 ay alan ve Almanya‘da bulunan Gazeteci Can Dündar‘ın Türkiye‘ye iadesi istendi.

‘Türkiye’ye iade etmelerini bekliyoruz’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından Almanca yaptığı paylaşımda Dündar’ın Türkiye’ye iade edilmesini beklediklerini belirterek şunları söyledi:

Casusluk ve silahlı terör örgütüne yardım suçlarından hüküm giyen Can Dündar’ın faaliyetleri gazetecilik bağlamında değerlendirilemez. Bu, gerçek gazetecilere hakarettir. Muhataplarımızdan bağımsız Türk yargısına saygı duyarak, şahsı ülkemize iade etmelerini bekliyoruz.”

 

‘Bağımsız gazeteciliğe vurulan sert bir darbe’

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Can Dündar’a verilen cezayı eleştirmiş, “Türkiye’de bağımsız gazeteciliğe vurulan sert bir darbe” olarak nitelendirip şu yorumlarda bulunmuştu:

Basın özgürlüğü temel bir haktır ve gazetecilik mesleğinin sadece yüksek kişisel riskler alındığında mümkün olması kabul edilemez. Bu, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile yükümlü bulunduğu basın özgürlüğü fikri ile bağdaşmıyor.”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.