ManşetTürkiye

“Milletvekiliysen milletvekilisin ben de devletim”

0

Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşememesini protesto etmek amacıyla Bursa’nın Gemlik İlçesi‘nde yarın yapılacak yürüyüşe katılmak için Diyarbakır’dan yola çıkan konvoy, polisin sert müdahalesi ile karşılaştı.

Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşememesini protesto etmek amacıyla Bursa’nın Gemlik ilçesinde yarın yapılacak yürüyüşe katılmak için Diyarbakır’dan yola çıkan konvoy polis tarafından durduruldu.

Polisin konvoydakilere sert müdahale ettiği görülürken, BDP Milletvekili Gülten Kışanak’ın üzerine TOMA aracı sürüldü. Kışanak, göstericilerin yardımı ile ezilmekten kurtulurken, bir polis, BDP Milletvekili İdris Baluken’in gözlüğünü kırdı.

Baluken ile tartışmaya giren polis müdürünün milletvekiline “ben devletim” diye bağırması dikkat çekti.

Eylem sırasında bir polis müdürü ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken arasında geçen diyalog ise “Türkiye polis devletine dönüyor” iddialarını doğrular nitelikte. Diyalogda polisin, Baluken’e “Milletvekiliysen milletvekilisin ben de devletim” diye bağırdığı görülüyor.

Milletvekili Baluken, yanından geçen polise kırık gözlüğünü uzatarak “Bunu siz kırdınız” diye tepki gösterdiği sırada, oraya gelen bir polis amiri milletvekili Baluken’in konuştuğu sivil polis memuruna “Gel buraya, gel. Kardeşim gelsene sen buraya, ne muhatap oluyorsun ya, senin muhatabın değil onlar” deyince, İdris Baluken de “Sen kendini ne sanıyorsun, sen kimsin” diyerek polis amirine tepki gösterdi. Karşılıklı ’Sen kimsin’ tartışması sırasında milletvekili Baluken’in “Ben Milletvekiliyim, halkın vekiliyim” sözlerine polisin amirinin “Milletvekiliysen milletvekilisin, ben de devletim, elini çek, yürü” diye bağırarak cevap verdiği görüldü.

Gazetecilere bir açıklama yapan Baluken “Türkiye’deki ileri demokrasinin geldiği aşamayı görüyorsunuz arkadaşlar. Milyonları temsil eden halkın vekiline karşı tam bir polis terörü estiriliyor. Halkın iradesi hiçe sayılırken, sokakta da polislere “vekillere saldırın” talimatı verilmiş durumda” ifadelerini kullandı. Kırılan gözlüğünü de gösteren Baluken “en demokratik tepkilere karşı verilen tepkinin resmidir bu” dedi.

(soL)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.