EkolojiManşet

Milas yolunda siviller ‘Şüphelendim, GBT bakacağım’ diyerek yol kesiyor

0

Haber: Metin Yoksu

*

Türkiye bir haftadır mücadele ettiği orman yangınlarında belki de en uzun gecesini dün gece yaşadı. Muğla’nın Milas ilçesinde çıkan yangının alevleri Kemerköy Termik Santrali’ne sıçradı.

Ören ve çevre mahallelerinde yaşayan halk için tahliye uyarıları verilirken, sivillerden oluşan iki araç ise keyfi bir şekilde yol kesmeye başladı.

Kimlik toplamak istedi

Yatağan-Milas istikametinde seyir halinde olan araçları “48DT929” plakalı bir arabayı yolun ortasına çekerek durduran ve kendisini “Muharrem Duygu” olarak tanıtan sivil, araçlardaki vatandaşlardan kimliklerini vermelerini istedi.

“Milas’a gideceğiz ve ailemizi tahliye edeceğiz” diyen kişilerin açıklamalarını yeterli bulmayan siviller, kimliklerin verilmesi konusunda ısrarcı oldu. Bunun üzerine tartışma yaşandı.

Ormanı yakmakla suçladı

Kendisine durdurma gerekçesi sorulan Muharrem Duygu cevap olarak o anda 31 plakalı bir araçtaki aileyi göstererek, “Bu araç yabancı plakalı bir araç. Şüphelendim. GBT yapacağım. Belki yangından kaçıyorlar ve ormanı bunlar yaktı nereden biliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Duygu, karşı argümanlara ise sık sık “Benim şu anda ormanım yanıyor” şeklinde cevap verdi.

‘Ben vatandaşım, halkım’

Yaptığının suç olduğu hatırlatılan Duygu, “Ben görevimi yapıyorum” şeklinde yanıt verdi. Herhangi bir yetkisi olup olmadığı sorulduğunda verdiği cevap ise şu şekilde: “Ben vatandaşım, ben halkım.”

En başta kimlik kontrolünü kendisi yapmak isteyen Duygu, yaşananların videoya alınmasıyla birlikte önce “polise haber verdim, gelecekler” demeye, daha sonra da “gelin, polise birlikte gidelim” demeye başladı.

İnsanların tepkisi üzerine daha sonrasında yolu açmak zorunda kaldı.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.