Türkiye

MHP seçim bürosuna silahlı saldırı: 1 ölü

0
esenyurt-mhp-secim-irtibat-burosu-onunde-silahli-saldiriEsenyurt MHP seçim irtibat bürosu önünde meydana gelen olayda ilk belirlemelere göre 1’i silahla olmak üzere 4 kişi yaralandı, 1 kişi hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre Esenyurt’taki MHP seçim irtibat bürosunun önünde akşam saatlerinde silah seslerinin de duyulduğu bir saldırı yaşandı. Seçim çalışmaları nedeniyle toplanan partili gruba bir başka grup saldırdı.

Nedeni ve kimler tarafından gerçekleştirildiği bilinmeyen saldırıda silah da kullanıldı. Olayda ilk belirlemelere göre vücuduna mermi isabet eden bir kişi hayatını kaybetti. Diğerlerinin yarılanmasına taş ve bıçak darbelerinin yol açtığı öğrenildi. Öte yandan olaydan sonra yaralıların götürüldüğü Esenyurt Devlet Hastanesi’ne gelen MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan bir açıklama yaptı. Adan, “İrtibat büromuzun açılışı sırasında adayımızın konuşması esnasında organize bir grup, silah bıçak ve taşlarla arkadaşlarımıza saldırmıştır, 6 yaralımız mevcut maalesef aralarında durumu çok kritik olan arkadaşımız da var.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan Esenyurt’taki MHP Seçim irtibat bürosu önündeki saldırıya ilişkin konuştu. Başkan, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak itidalli davranmaya çalışıyoruz. Ama emniyetin bu kadar kalabalık bir grupla, MHP’ye yapılan bir saldırıyı bir gün içerisinde çözmesi gerekir. Şu ana kadar bile bir sürü şeyin çözülmüş olması gerekirdi. Aradan 3 saatten fazla bir zaman geçmiştir. Acil olarak bu konuda emniyetin hassasiyet göstermesi çünkü iki tane yaralımız silahla , 4 tanesi bıçak ve taşla yaralanmıştır. Bir tanesinin durumu son derece ağırdır. Sorumluluğumuz gereği bütün arkadaşlarımıza itidali tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

“MHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ADAN: BİR ARKADAŞIMIZ RAHMETE KAVUŞMUŞTUR…” 

Esenyurt MHP seçim irtibat bürosu önünde gerçekleşen saldırıya ilişkin Esenyurt Devlet Hastanesi’ne gelen MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan bir açıklama yaptı. Adan, “Bu saldırı Türk Milletine karşı bir saldırıdır. Bu gün Türk demokrasisine karşı bir operasyon yapılmıştır. Seçim irtibat bürosunun açılışında faaliyetlerini yürüten Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Rasim Acar’ında bulunduğu bir ortamda dışardan gelen bir grup arkadaşlarımıza yönelik silahlı bir tavır koymuşlardır ve bir arkadaşımız rahmete kavuşmuştur. Milletimizin başı sağ olsun. İtidalli bir şekilde arkadaşlarımız olayları takip etmektedir. Hükümetin bu saldırıyı erken bir süreç içerisinde çok erken süreç içerisinde bu operasyonu Türk milletinin birliğine beraberliğine büyük önem veren inan MHP’ye yönelik bu saldırıyı bir an evvel açıklamak mecburiyetindedir. Milletimizin başı sağolsun” dedi.

(Cumhuriyet)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.