ManşetTürkiye

[Seçim Günlüğü] CHP seçim bürosuna silahlı saldırı: Sekiz kişi tespit edildi

0

İstanbul Ataşehir‘de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçim bürosuna dün gece saatlerinde gelen bir grup saldırıda bulundu. Sprey boyalarla camlara yazı yazan saldırganlar, büronun önünde asılı bulunan bayrakları kesti. Kuru sıkı tabanca ile de ile ateş eden saldırganlar kaçtı.

Saldırıyı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından duyurdu.

İstanbul Valiliği ise bir açıklama yaparak çarşamba gecesi saat 1’de parti flamalarının kesildiği, camlara yazı yazıldığı ve silahla havaya ateş edildiği kaydedildi.

Valiliğin açıklamasında söyle denildi:

“Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce yapılan çalışmalarda; (6) şüphelinin parti flamalarının kesilmesi ve camlara yazı yazılması olayına karıştığı, plakasız bir motosikletteki (2) şüphelinin de havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaştığı tespit edilmiştir.

Olay yerinde (3) adet kurusıkı silah kovanı elde edilmiş olup, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.”

‘Saldırıya tiyatro diyenler’

Kaftancıoğlu, ilk paylaşımının ardından Valiliğin açıklamasını da İstanbul Valiliği’nin açıklamasını da paylaşarak, “Ataşehir Örnek Mahalle temsilciliğimize yapılan saldırıya tiyatro diyenler İstanbul Valiliğinin açıklamasını okuyunca (okuma yazmaları varsa tabii) valiliği de tiyatronun ana aktörü, parçası olarak düşünmezler umarım” dedi.

Valiliğin açıklamasında camlarda ne yazdığı belirtilmiyor fakat Kaftancıoğlu’nun paylaştığı fotoğraflarda, camlarda ‘AKP’ diye yazdığı görülüyor.

İki hafta önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meral Akşener’e yönelik tepkisi sonrası İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası kurşunlanmış, sonrasında da CHP İstanbul İl Başkanlığı yakınlarında havaya ateş açılmıştı. Yeşil Sol Parti’nin İzmir ve İstanbul Bahçelievler seçim bürolarına da saldırı düzenlenmişti.

[Seçim Günlüğü] İYİ Parti kurşunlandı: Bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize, yarın size
[Seçim Günlüğü] İzmir’de CHP ve Yeşil Sol Parti bürolarına saldırı

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.