ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] İzmir’de CHP ve Yeşil Sol Parti bürolarına saldırı

0

İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi‘nin (Yeşil Sol Parti) seçim bürolarına saldırı yapıldı.

Menemen ilçesi’ndeki Uğur Mumcu Mahallesi‘nde Yeşil Sol Parti seçim bürosuna saldırı düzenleyen iki kişi, olaya anının da sosyal medya hesaplarından paylaştı. Parti yöneticileri, yaşları küçük olduğu gerekçesiyle saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunmadı.

Olayla ilgili Özgür Gelecek‘e bilgi veren parti yöneticisi, saldırıyı gerçekleştirenlerin ailesinden ve çevresinden edindikleri bilgiye göre, gençlerin ırkçı söylemlerden dolayı böyle bir olayı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Saldırıyı gerçekleştirenleri tespit ettiklerini aktaran yönetici “Önce elektrikli bisiklet ile gelip büromuzu takip ediyorlar. Arkadaşlar bürodan ayrıldıktan sonra da bu olay gerçekleşiyor” dedi.

CHP’ye de taşlı saldırı

Konak ilçesindeki CHP seçim bürosu olarak kullanılan dükkana da dün sabah saatlerinde taşlı saldırı düzenlendi.  Eline aldığı taşı seçim ofisinin camına vuran ve polis tarafından gözaltına alınan saldırganın madde bağımlısı olduğu ileri sürüldü.

Ayrıca şüphelinin seçim bürosuna taş ile saldırdığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Saldırı sırasında seçim bürosunun kapalı olduğu belirtildi.

‘Korkmuyoruz, geliyoruz’

CHP Konak Gençlik Kolları sosyal medya hesabından ofisin kırılan camlarının görselleri paylaşıldı. Paylaşımda “KORKMUYORUZ, GELİYORUZ! İlçe seçim ofisimize yapılan saldırıyı kınıyoruz! Yapılan baskılar bizi yıldırmaz daha çok güçlendirir. Tüm halkımızı bize destek olmaya çağırıyoruz!” ifadelerine yer verildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.