ManşetTarım-Gıda

Mezitli’de örnek uygulama: Gönüllü tarım, Gönüllü aş, Gönüllü paylaş

0

Mersin Mezitli Belediyesi tarafından tarıma açılan 2,5 dönümlük arazide işçi emeklisi Turabi Fidan ile  emekli astsubaylar Salman Kalender ve Ramazan Gedik sebze yetiştiriyor.

44

Tarım Pusulası.com’da yer alan habere göre mevsimine göre domates, lahana, fasulye ve ıspanak yetiştiren ve bu üretim süresince hiçbir ücret almayan gönüllü çiftçiler bu ürünlerini daha sonra onlar gibi gönüllülük esasına göre çalışan Mezitli Belediyesi Aşevi’ne teslim ediyor.  Mezitli Belediyesi Aşevi’ne teslim edilen sebzeler ise aşevinde yine gönüllü çalışan kişiler tarafından günlük olarak 300 kişilik yemek olarak hazırlanıyor. Aşevi yemeklerini ihtiyaç sahiplerine ise belediyenin tahsis ettiği araçlar ulaştırıyor.

Bu uygulamanın Türkiye’de ilk olarak kendi belediyeleri tarafından başlatıldığını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Hem emekli vatandaşlarımız boş zamanlarını üreterek geçiriyor hem de dar gelirli vatandaşlarımızın yatağa aç girmesini önlüyoruz. Bu uygulamanın Türkiye’ye örnek olmasınıo diliyorum” şeklinde konuştu.

 

(Tarım Pusulası, DHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.