EkolojiManşet

Ormanı kesip limon bahçesi yaptılar

0

Mezitli’de, 15 dekarlık ormanlık alanda bir gecede 300 ağacı kesen kişiler, aynı alanı limon bahçesi yaptı.

Mersin’de eski Mezitli Mahallesi sınırları içerisinde tüm çabalara rağmen engellenemeyen ağaç katliamı sonrası bahçe haline getirilen alanda fidanlar büyümeye devam ediyor. Sorumluların cezalandırılacağı sözünü veren yetkililer ise deniz manzaralı 15 dekarlık arazinin bahçe yapılmasını seyrediyor.

Tapulu malları gibi…

Geçtiğimiz yıl, Eski Mezitli Mahallesinde bulunan 15 dekarlık alanda, içerisinde çam, okaliptüs, çınar gibi farklı türlerde 300 ağacın olduğu orman bir gecede kesilerek yok edilmişti. Gelen ihbar üzerine bölgeye giden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, katliamı belgeleyerek, yetkilileri göreve davet etmişti.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri de alanın dikenli tel içerisine alınarak koruma altına alındığını ve kısa sürede bölgeye yeniden ağaç dikileceği sözünü vermişti. Yaşanan katliamın üzerinden birkaç ay geçmeden dikenli teli yıkan kişiler, araziyi önce traktörlerle sürdü, ardından limon fidanları dikti. Oluşan tüm tepkilere rağmen orman katliamcıları, araziyi kendi tapulu malları gibi kullanmaya devam ediyor.

‘Yapanın yanına kar kalmasın’

Aylar önce uyardığı acı senaryonun gerçekleşmiş olmasından dolayı üzüntülerini dile getiren  Belediye Başkanı Tarhan, şunları söyledi: “Bölge halkının yoğun tepkisine rağmen maalesef katliamı yapanın yanına kar kalmıştır. Katliamı yapan cezalandırılmadığı gibi adeta ödüllendirilmiş ve 15 dekarlık bir limon bahçesine de sahip olmuştur. Ben öncelikle burada yaşayan vatandaşlardan başlayarak tüm halkımızın, sivil toplum kuruluşlarının ve resmi kurumların orman alanlarımıza sahip çıkmalarını istiyorum. Çevreci kuruluşlardan da orman alanlarımız için hassasiyet göstermesini bekliyorum. Yaklaşık 300 ağacın kesildiği acı bir tabloyla karşımızda duran bu arazinin en azından talancılara bırakılmadan halkın yararına kullandırılmasını bekliyorum.”

 

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.