KentManşetYerel

Mezitli sahilindeki gökdelen için yeni karar: Kat sayısı düşürüldü

0

Haber: Abidin YAĞMUR

*

Mersin sahil şeridindeki Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yapılmak istenen 32 katlı gökdelenle ilgili tartışmalar, müteahhit firmanın kat yüksekliğini azaltacağını açıklaması ile yeni bir boyut kazandı.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gökdelene karşı dava yoluna gideceklerini açıklamış, CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise inşaat ruhsatının kendileriyle ilgisinin olmadığını, 1980’lerde ruhsatın verildiğini ileri sürmüştü.

Tarhan’ın son açıklamalarını yorumlayan eski belediye yetkilisi bir mühendis, “Ruhsat 1995’te hükmünü yitirmişti. 2016’da Neşet Tarhan döneminde 32 kata ruhsat verildi. Tarhan isteseydi 2016’da 32 kata izin vermezdi” dedi.

Mersin’de yine gökdelen krizi: Bu kez adres sahil şeridi

Kat sayısı düşürülecek

Neşet Tarhan, inşaatına başlanan 32 katlı binanın müteahhidinin, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine projeyi tadil edeceğini ve kat sayısının 32’den daha aşağı olacağını açıkladı.

İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz ve İmar ve Şehircilik Müdürü Arzu Bitigen Saylam ile birlikte gazetecilerin karşısına geçen Tarhan, 32 kata izin veren inşaat ruhsatında kendisinin imzası olmadığını söyledi ancak kendi döneminde o ruhsatı yenileyen belediye personelinin arkasında olduğunu belirtti.

Tarhan, konunun kamuoyunda tartışılması üzerine inşaat şirketi yetkilileri, hak sahipleri, mimarlık şirketi yetkilileriyle görüştüklerini ve müteahhit firmanın 32 kattan vazgeçtiğini, daha alçak bir bina yapmayı kabul ettiğini açıkladı. Belediye başkanı “2016 yılında neden müdahil olmadınız? Müteahhidi kat yüksekliğini düşürmesi konusunda o zaman ikna edebilir miydiniz” sorularına ise yanıt vermedi.

2016’da verilen izin soruşturulmalı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, 1980’de verilen ruhsatın 2016 ve 2022’de yenilediklerini kabul etmesi, süreci takip eden eski bir belediyeci olan mühendis kaynağımızın eleştirilerine neden oldu.

1980 yılında verilen ruhsatın 1995 yılında hükmünü kaybettiğini, Mezitli Belediyesi tarafından inşaata 2016 yılında sıfırdan ruhsat verildiğini söyleyen eski belediyeci, TMMOB‘lu mühendis, 2016 yılında bölgede 32 kata izin vermenin o dönemin imar yönetmeliğine uygun olup olmadığının soruşturulması gerektiğini belirtti:

“Neşet Tarhan, Mezitli’de prensip olarak en fazla 10 kata sıcak bakıyor. Bu prensip kararı bugüne dek uygulanmış ve Belediye Meclisi’nde de kabul görmüş. Durum böyleyken Neşet Tarhan’ın 32 katlı bir inşaata yenileme ruhsatı vermesi dikkat çekici. Şehrin her yerinde 10 kat, en fazlae 15 kat iken burada niye 32 kat? 2016 yılında bu 32 kat teklifi geldiğinde ‘hayır’ denilebilirdi. Sayın Tarhan 32 katlı gökdelene karşı olduğunu açıklayan TMMOB’un da baskı altına alınmaya çalışıldığını ileri sürüyor. Bunu gündeme getirenleri siyasi rant ile suçluyor. Oysa tüm belediyelerden önce bu konuyu gündeme getiren TMMOB’dur. Bizim açıklamamızdan sonra gökdelen konusu şehrin gündemine geldi.”

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.