Doğa MücadelesiManşetYerel

Mersin’de narenciye alanında yapılacak sanayi sitesine itiraz süreci başladı

0

Mersin Mezitli Belediyesi tarafından 17 Şubat tarihinde askıya çıkarılan 1/1000 ölçekli imar planına bir ay boyunca itiraz edilebilecek.

Askıya çıkarılan ilan planıyla Davultepe Mahallesi‘ndeki 360 dönüm narenciye alanında sanayi sitesi yapılmak isteniyor.

Bir ay askıda kalacak ilana yapılan itirazlar belediye meclisinde ele alınacak. Belediye meclisinin itirazları kabul etmesi durumunda imar planı iptal edilecek. Meclisin itirazları kabul etmeme durumunda ise narenciye alanları yapılaşmaya açılmış olacak.

Bölgedeki narenciye üretimi görmezden gelindi

Güney Gazetesi‘nden Abidin Yağmur‘un haberine göre, ilan askı tutanağında, Mezitli Küçük Sanayi Sitesi’nin yapılması için Davultepe’de bulunan narenciye alanlarını imara açan plan değişikliği 1 Aralık 2020 tarihinde Mezitli Belediye Meclisi tarafından kabul edilirken, 11 Ocak 2021 tarihinde de Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı.

Narenciye bahçelerinin imara açılmasıyla ilgili evrak incelendiğinde, bölgedeki narenciye üretimi ve ağaç varlığını tamamen görmezden geldiği belirtildi.

Raporda, sanayi sitesi alanında patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı madde içeren iş yerlerinin açılamayacağı vurgulanırken, bu alanda yapı yoğunluğunun 0,90 ve kat yüksekliğinin en fazla 8,5 metre olacağının açıklandığı kaydedildi.

İmar planı, 19 Mart’a kadar Mezitli Belediyesi’nin panolarında ve Mezitli Belediyesi’nin internet sitesinde askıda kalacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.