İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Metin Lokumcu’nun ölümüyle ilgili dava ilk kez ağır cezada görüldü

0

Artvin’in Hopa ilçesindeki protesto sırasında polisin sıktığı biber gazından etkilenerek hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin açılan dava ilk kez dün ağır ceza mahkemesinde görüldü.

Duruşmada Lokumcu Ailesi ve avukatlarının sanıkların fiziki olarak duruşmaya getirilmesi talebi kabul edildi. Bir sonraki duruşma 6 Ocak 2022’de görülecek.

Yapılan itirazlar sonucunda davanın Asliye Ceza Mahkemesi yerine Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verilmişti.

Müdahillik talepleri reddedildi

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davayı Lokumcu Ailesi, avukatları, Hopa halkı ve demokratik kitle örgütü temsilcileri takip etti.

Dönemin il ve ilçe emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 13 polisin yargılandığı davada failler mahkemeye SEGBİS ile bağlandı.

Duruşma ilk olarak baro temsilcilerinin katılım talebiyle başladı. Ankara Barosu, Artvin Barosu, İzmir Barosu, Trabzon Barosu, İstanbul Barosu ve Bursa Barosu davaya katılım talebinde bulundu.

ÇHD, ÖHD, TİHV, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği temsilcileri ayrı ayrı davaya katılma talebinde bulundu. Sanık avukatları ise suçtan doğrudan zarar görenlerin harici, katılım taleplerinin reddini istedi.

Ancak, mahkeme heyeti katılım taleplerini reddetti.

Sanıklar mahkemeye gelecek

Müşteki avukatları, sanıkların SEGBİS ile değil mahkemede hazır bulunmaları talebinde bulundu. Avukat Meriç Eyüboğlu, ekranda dokuz kişiyi görmenin mümkün olmadığını kaydetti.

Sanık polis Erol Darcan’ın avukatı da müvekkilini görmediğini belirterek yargılamanın yüz yüze yapılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, avukatların talebini kabul etti. Heyet, sanıkların SEGBİS ile dinlenilmemesine, bizzat duruşmada hazır bulunmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 6 Ocak’ta görülecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.