EkolojiManşetTürkiye

İtirazlar sonucunda Metin Lokumcu davası Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşındı

0
Fotoğraf: Fatih Turan/DHA

Artvin’in Hopa ilçesindeki protesto sırasında polisin sıktığı biber gazından etkilenerek hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu‘nun ölümüne ilişkin açılan davanın yapılan itirazlar sonucunda Asliye Ceza Mahkemesi yerine Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verildi.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın mitingine yönelik protestolar sırasında öldürülen Metin Lokumcu’nun davası 20-21 Aralık tarihlerinde Trabzon Adliyesi‘nde görülecek.

‘Adalet arayışımızdan vazgeçmedik’

Metin Lokumcu Davası hesabından yapılan açıklamada “Metin Lokumcu’nun 31 Mayıs 2011 yılında yaşamını yitirmesinin üzerinden 10 yıl 6 ay geçti. Bizler, bu süre boyunca adalet arayışımızdan asla vazgeçmedik” ifadeleri kullanıldı.

Bu süre zarfında Metin Lokumcu’nun hayatını kaybetmesinden sorumlu olan kurum ve kişiler hakkında onlarca dava açıldığı belirtilen açıklamada son olarak Artvin İl Emniyet Müdürü ve Hopa İlçe Emniyet Müdürü‘nün de aralarında bulunduğu 13 polise dava açıldığı hatırlatıldı.

Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Açıklamada “Dava, Metin Lokumcu’nun uğruna direndiği ve hayatını verdiği memleketi Hopa’dan, “güvenlik” gerekçesiyle Trabzon’a kaçırıldı” denildi.

Trabzon 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen iki duruşma sonrası, itirazların dikkate alındığı belirtilen açıklamada “Dosya görevsizlik kararıyla Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi” bilgisi paylaşıldı.

Yapılan açıklamada “Bizler; hak aramayı ve adalete olan inancı Metin Lokumcu öğretmenimizden öğrenenler bu davanın mahkeme koridorlarında unutulmasına, dosya raflarında tozlanmasına izin vermeyeceğiz. Sorumluların cezalandırılması için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.