Doğa MücadelesiManşetTürkiye

Metin Lokumcu davasında reddi hakim talebi reddedildi

0
Fotoğraf: Fatih Turan/DHA

Artvin’in Hopa ilçesinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın mitingine yönelik protestolar sırasında polisin sıktığı biber gazından etkilenerek hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu‘nun ölümüyle ilgili açılan davada mahkeme, davacıların reddi hakim talebini reddetti.

Trabzon 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararda “Hakimin tarafsızlığını şüpheye düşürecek bir sebep yok” gerekçesi gösterildi.

Mahkemenin karar tutanağını paylaşan Metin Lokumcu Davası hesabı yaptığı açıklamada “Elbette şaşırmadık; ama #MetinLokumcuİçinAdalet arayışımızdan da vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz!” ifadelerini kullandı.

Dosyada yargılanan 13 polisin “taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla altı yıla kadar hapsi isteniyor. Davanın ilk duruşması 21 Nisan tarihinde Trabzon 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü.

Metin Lokumcu Davası hesabından yapılan paylaşımda reddi hakim talebinin arkasında yatan gerekçeler şu video ile hatırlatıldı:

Neler yaşandı?

Artvin’in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011’de, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyası mitingi için geldiği sırada düzenlenen protestolara ilişkin polisin sıktığı biber gazından ve aldığı darbelerden etkilenen emekli öğretmen Metin Lokumcu hayatını kaybetmişti.

Protestolarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 70 kişiden 16’sı tutuklanmış, daha sonra ise serbest bırakılmışlardı.

Lokumcu’nun ölümüne ilişkin soruşturma dokuz yıl sonra tamamlanmıştı. 13 kişinin yargılandığı dosyada sanıklar “taksirle ölüme neden olmak” ile suçlanarak haklarında altı yıla kadar hapisleri istendi.

Metin Lokumcu‘nun ölümüyle ilgili hazırlanan Adli Tıp raporunda biber gazına maruz kalmanın ölümde etkisi olduğu ifade ediliyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.