Kadın

Mersin Kadın Platformu’ndan 8 Mart’a kadar her Perşembe sokakta olma kararı

0

Mersin Kadın Platformu üyeleri, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne kadar her Perşembe günü sokağa çıkma kararı aldı. Kadınlar 22 Ocak Perşembe akşamı Mersin Forum AVM önünde toplanarak, “Kadın cinayetleri ve doğa katliamları için alanlardayız” pankartının arkasında bir araya geldiler.

9...

Mersin Times’dan Mevlüt Bozkır’ın haberine göre kadın cinayetleri ile Akkuyu’da yapılmak istenen Nükleer Santrale dikkat çekmek amacı ile basın açıklaması okuyan Mersin Kadın Platformu üyeleri avm içinde yürüyüş de gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında, “Erkek vuruyor devlet koruyor”, “Kadına uzanan eller kırılsın”, “Yasta değiliz isyandayız” sloganlarını da atan kadınlar adına konuşan Platform Sözcüsü Yüksel Kapıkıran, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne kadar her Perşembe günü sokakta olacaklarını söyledi.

11

Kadın cinayetlerinin artık kadın katliamlarına döndüğünü vurgulayan Kapıkıran, erkek egemen toplumun cehaleti kadınları katletmeye devam ettiğini ifade etti. Erkek egemen ideolojiler ve siyasetinin, tarih boyunca kadın doğasını anlamaya, açıklamaya ve denetlemeye çalıştığını belirten Kapıkıran, erkelerin kadınlara dair fikirler yürütürken, kadınları anlamaya çalışırken kadının kendisini muhatap almayı düşünmediğini kaydetti. Akkuyu’da yapılmak istenen Nükleer Santrale değinen Kapıkıran, “Toprağımıza, havamıza, suyumuza ve doğamıza kadınlar olarak sahip çıkıyoruz” dedi.

(Mersin Times, Yeşil Gazete)

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.