EkonomiManşetTürkiye

Merkez Bankası politika faizini açıkladı

0
merkez-bankasi_faiz_karari
Fotoğraf: AA

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faizi kararını Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında açıkladı. Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

Kurul, yeni Başkan Şahap Kavcıoğlu başkanlığında ilk kez toplanmış oldu. Karar sonrasında dolar 8.10 lira seviyesine yükseldi.

‘Enflasyon üzerinde risk devam ediyor’

“Talep ve maliyet unsurları, bazı sektörlerdeki arz kısıtları ve enflasyon beklentilerindeki yüksek seviyeler, fiyatlama davranışları ve enflasyon görünümü üzerinde risk oluşturmaya devam etmektedir” ifadelerine yer verilen karar metninde, şu görüş aktarıldı:

Mevcut parasal duruşun krediler ve iç talep yavaşlatıcı etkilerinin önümüzdeki dönemde belirginleşeceği öngörüsü aktarıldı. Bu doğrultuda Kurul, politika faizini sabit tutarak sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir.”

Merkez Bankası politika faizi kararı

Merkez Bankası politika faizi kararı

‘Tüm araçlar kararlılıkla kullanılacak’

PPK açıklamasında ayrıca Merkez Bankası’nın, “fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edeceği” vurgulandı.

Açıklamada “enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar politika faizi, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulmaya devam edilecektir” denildi.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.