TürkiyeManşet

Menemen Belediyesi’ne operasyon: Çok sayıda gözaltı var

0

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’li Menemen Belediyesi yetkilileri hakkında gelen ihbar ve şikayetler üzerine belediyedeki 29 kişi hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında belediye başkanı ve yardımcısı da dahil olmak üzere toplam 27 kişi gözaltına alındı.

Başsavcılığın belediye yetkilileriyle ilgili başlattığı soruşturmanın resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve tehdit suçlarından yürütüldüğü açıklandı.

Belediyede de arama çalışmalarının başladığı öğrenilirken, adreslerinde bulunamayan iki kişi için ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

Belediye başkanı CHP’den istifa etmişti

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Cumhuriyet Halk Partisi‘nden (CHP) geçtiğimiz günlerde istifa etti.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise Serdar Aksoy’un kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu‘na sevk edildiğini açıklamıştı.

Torun, CHP İzmir İl Başkanlığı‘nın Aksoy hakkındaki çok sayıda şikayeti detaylı olarak incelediğini ve Genel Merkez’e bildirdiklerini aktarmıştı.

Disiplin kuruluna sevk edilen Aksoy ise sosyal medya hesabından partisinden istifa ettiğini duyurmuştu. Ancak Aksoy, “sandıkla gelen sandıklar gelir” diyerek Belediye Başkanlığı görevini sürdüreceğini duyurmuştu.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.