TürkiyeManşetYerel

Hakkında soruşturma başlatılan Menemen Belediye Başkanı tutuklandı

0

Menemen Başsavcılığı tarafından resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve tehdit suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında 20 Kasım’da gözaltına alınan Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve yardımcılarının da aralarında olduğu 11 kişi tutuklandı. Soruşturmada 27 kişi gözaltına alınmış; 20 zanlı tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği‘ne sevk edilmişti. Dört kişi ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. 

Dün akşam başlayan duruşma, bugün öğle saatlerinde sona erdi. 

Belediye Başkanı tutuklandı

Aralarında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve yardımcılarının da bulunduğu 11 kişi adliyeye sevklerinin ardından tutuklandı. Yedi kişi adli kontrol şartıyla, iki kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında adreslerinde bulunamayan iki kişiyi yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

Partisinden istifa etmişti

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiğini duyurmuştu.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir İl Başkanlığı‘nın Aksoy hakkındaki çok sayıda şikayetini incelediklerini ve Genel Merkez’e bildirdiklerini aktarmıştı. Torun, belediye başkanının kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu‘na sevk edildiğini açıklamıştı.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.