ManşetTürkiye

İmamoğlu’nun davası 30 Kasım’a ertelendi

0

Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde ‘ihaleye fesat karıştırdığı’ iddiasıyla hakkında iddianame hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun yargılanmasına başlandı. İmamoğlu duruşmaya katılmazken yargılanan diğer altı kişi salonda hazır bulundu.

İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu yedi kişi hakkında şartları karşılamayan bir firmaya ihale verildiği gerekçesiyle “İhaleye fesat karıştırma” suçundan dava açılmıştı. İlk duruşma Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Saat 14.30’da başlayan duruşmaya Ekrem İmamoğlu katılmadı. Diğer sanıklar Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam ile taraf avukatları salonda hazır bulunarak savunmalarını yaptı.

Mahkeme heyeti, İmamoğlu’nun avukatıyla birlikte bir sonraki duruşmada hazır olmasına hükmetti; duruşmayı 30 Kasım saat 15.00’e erteledi. Heyet ayrıca Beylikdüzü Belediyesine de “kamu zararı olup olmadığının tespiti” için müzekkere yazılmasına karar verdi

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede İçişleri Bakanlığı ‘İhbar eden’ olarak yer alırken Ekrem İmamoğlu, Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam ise ‘şüpheli’ sıfatıyla yer alıyor. Hazırlanan iddianamede, İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu yedi kişinin ‘İhaleye fesat karıştırma’ suçundan üçer yıldan yedişer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Ayrıca yedi kişi hakkında Türk Ceza Kanunu‘nun 53’ncü maddesi gereğince siyasi yasak uygulanması da isteniyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 28 Aralık 2022’de İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişti. İmamoğlu’nun avukatları bu karara itiraz etmişti. Dosya, istinaf mahkemesine gönderilmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.