EkonomiManşetTürkiye

Melih Gökçek hakkında ‘ihaleye fesat karıştırma’dan yeni bir suç duyurusu daha

0

Ankara Büyükşehir Belediyesi, (ABB) Melih Gökçek hakkında belediyeye başkanlık yaptığı dönemdeki ihalelerle ilgili yeni bir suç duyurusu daha yaptı. ABB, Gökçek ve dönemin bürokratları hakkında ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma gerekçeleriyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BirGün‘den Mustafa M. Bildircin‘in haberine göre, 14 Şubat 2017 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oturumunda, Halfeti‘ye meydan düzenlemesi ve park yapılması için karar alındı. Kararda “İvedi yapılacak ihale ile karşılanması” gerektiği de belirtildi. Fakat, buna karşılık Meclis kararından dört ay sonra yapılan ihalenin ivedi şekilde yürütülmesi için hiçbir gerekçe gösterilmedi.

23 Haziran tarihinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı‘nca yapılan Halfeti Meydan Düzenlemesi ve Park Yapım İşi ihalesi davet usulüyle gerçekleştirildi. İhaleyi de Gökçek’e yakınlığıyla bilinen, daha önce de belediyeden çokça ihale alan Korkutata ailesi üyelerinin yönetiminde yer aldığı MFK Turizm Şirketi, 1,6 milyon TL bedelle kazandı.

İptal kararına rağmen ihale devam etti

İhaleye katılması istenen şirketlere de davetiye mektuplarının mevzuata aykırı şekilde bir gün önce tebliğ edildiği öğrenildi. Kamu İhale Kurumu incelemesinde bunun kanunlara aykırı olduğu için ihalenin iptal edilmesi kararı alsa da ihaleye devam edildi.

Yapılan suç duyurusunda, Halfeti’ye yapılacak meydan ve parkın ihale kapsamındaki bitki alımı gibi birçok mal kaleminin kısmi teklife açılmasının idare lehine olmasına rağmen birden çok mal kalemi alımının birlikte yapıldığı, ihalenin kısmi teklife kapalı olmasının idarenin menfaatlerine aykırı olduğu bildirildi.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.