EğitimManşetTürkiye

Melih Bulu’nun rektör yardımcıları belli oldu

0

Melih Bulu’nun AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından geçen beş haftanın sonucunda rektör yardımcıları da göreve başladı.

Endüstri Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu’nun rektör yardımcısı olacağı geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Diğer yardımcı ise Fizik bölümünden Prof. Dr. Mehmet Naci İnci oldu.

DEVA Partisi kurucularından Dr. Oğuzhan Aygören de rektör danışmanlığı görevine getirilmiş, Aygören bu göreve kendisine sorulmadan getirildiğini ve görevi kabul etmeyeceğini duyurmuştu.

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci

Öğrencilerinden mektup: Hayal kırıklığına uğradık

Prof. Dr. İnci’nin rektör yardımcılığı görevine gelmesinin ardından Fizik bölümü mezunları ve eski araştırma görevlileri bir mektup kaleme aldı. Mektupta “Çok uzun zamandır üniversitemizin değerlerini ve kültürünü çok iyi bildiğini düşündüğümüz siz hocamızın, bu kültürü yok sayan ve zorla çiğnemeye çalışan birinin yardımcısı olarak yanında duracak olması fikri bizi büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır” denildi.

“Eski öğrencileriniz olarak sizi haktan ve doğruluktan yana birisi olarak tanırız” ifadelerinin yer aldığı mektupta, Prof. Dr. İnci görevden istifa etmeye davet edildi.

Gürkan Kumbaroğlu

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi. Enerji Ekonomisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı.

1990 Gazi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını 1995 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde, doktorasını yine aynı bölümde 2001 yılında tamamladı.

Kumbaroğlu, Türkiye’nin başarısız iklim politikalarının mimarı olarak da tanınıyor. Kumbaroğlu, Türkiye’nin bir enerji merkezi haline gelmesi gerektiğini, doğal gaz çalışmalarını ve nükleer santralleri savunuyor.

Mehmet Naci İnci

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi. 1987’de Marmara Üniversitesi fizik bölümünden mezun oldu. Doktorasını fizik alanında İngiltere’deki Heriot-Watt Üniversitesi’nden 1992’de aldı.

1999–2005 arasında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim üyeliği yaptı. 2005’te Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nde 2005 profesör oldu. 2014–2018 arası bölüm başkanlığı yaptı.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.