EğitimManşetTürkiye

Melih Bulu’nun kayyım kadrosuna bir erkek daha eklendi: Çikolatacı Rektör Danışmanı

0

Boğaziçi Üniversitesi‘ne AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu bu kez de rektör danışmanlığı pozisyonuna arkadaşı Volkan Gazioğlu‘yu atadı.

18 Mayıs tarihinde ataması yapılan Gazioğlu, öğrencilerin rektör protestosu sırasında öğrencilere çikolata dağıtarak “ortamı yumuşatmaya çalışma” çabası ile biliniyordu.

Boğaziçi Direnişi: Şaşırmıyoruz

Boğaziçi Direnişi sayfasından yapılan paylaşımda “Melih Bulu, bizlere yüzsüzce çikolata dağıtmaya çalışan arkadaşı Volkan Gazioğlu’yu rektör danışmanı olarak atadı. Damatların bakan, yandaş güreşçilerin genel kurul üyesi olduğu bu koşullarda hiçbir şeye şaşırmıyoruz” dedi.

Öğrenciler aleyhine paylaşımlar

Boğaziçi Nöbeti tarafından yapılan paylaşımda ise Volkan Gazioğlu’nun sosyal medya platformlarında Boğaziçi öğrencileri aleyhine yaptığı yorumları bir araya getirdi.

Gazioğlu’nun öğrencilerin ve öğretim üyelerinin rektörün demokratik yöntemle seçilmesi talebine cevaben verdiği “Seçim olmaz çünkü orayı gettoya çevirmişsiniz” gibi yorumları bulunuyor.

Erkek kadrosu

Melih Bulu daha önce 5 Mart tarihinde rektör yardımcısı olarak görevlendirdiği Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez‘i Fen Bilimleri Enstitüsü‘ne (FBE) vekaleten müdür,  Öğrenci İşleri Dekanı ve de Burs Ofisi Koordinatörü olarak görevlendirilmişti.

Daha önce de öğretim üyelerinin boykotunu kırarak Melih Bulu‘nun rektör yardımcılığını kabul eden Prof. Dr. Naci İnci aynı zamanda Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevine atanmıştı.

Sosyoloji, siyaset bilimi, tarih, psikoloji gibi sosyal bilim dallarındaki yüksek lisans programlarını ve tezlerini koordine eden SBE’nin başına Fizik Bölümü’nden bir ismin getirilmesi tepki toplamıştı.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.