EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün başına Fizik Bölümü’nden Naci İnci atandı

0
Prof. Dr. Naci İnci

Boğaziçi Üniversitesi‘nde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Melih Bulu‘nun rektör yardımcılığını kabul eden Prof. Dr. Naci İnci, bu kez de Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevine atandı.

Böylece sosyoloji, siyaset bilimi, tarih, psikoloji gibi sosyal bilim dallarındaki yüksek lisans programlarını ve tezlerini koordine eden SBE’nin başına Fizik Bölümü’nden bir isim getirilmiş oldu.

‘Üniversite bileşenlerine danışılmadı’

9 Şubat 2021 Çarşamba günü yapılan Prof. Dr. Ünal Zenginobuz‘un tek aday olduğu seçimde SBE müdürlüğü eğilim belirleme seçmen listesinde bulunan 245 kişiden 201’i oylamaya katılmıştı. Oy sayım sonuçlarına göre Zenginobuz 197 evet, 4 hayır, ve 0 çekimser oyu aldı.

Ancak bu Naci İnci’nin göreve gelmesi üniversite bileşenlerine danışmadan yapılan bir atama olarak gerçekleşti.

Prof. Dr. Naci İnci

‘Kayyımların atadıklarını da kabul etmiyoruz’

Prof. Dr. İnci’nin bu kez de Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün başına atanması öğrencilerden tepki topladı.

Boğaziçi Dayanışması tarafından paylaşılan mesajda “Halihazırda iki Fizik bölümü öğrencisi tutukluyken herhangi bir açıklama yapmaktan kaçan Naci İnci şimdi de Melih Bulu’nun talimatıyla Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünün başına atandı. Atanmış kayyumları da, onların atadıklarını da kabul etmiyoruz!” denildi.

Üniversitedeki öğretim üyelerinin kendilerine gelen teklifleri reddederek bir aydır başarılı bir şekilde yürüttüğü boykotu kıran İnci, Endüstri Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ile birlikte rektör yardımcısı olarak atanmıştı.

Öğrencileri: Hayal kırıklığına uğradık

Prof. Dr. İnci’nin rektör yardımcılığı görevine gelmesinin ardından Fizik bölümü mezunları ve eski araştırma görevlileri kaleme aldığı mektupta “Çok uzun zamandır üniversitemizin değerlerini ve kültürünü çok iyi bildiğini düşündüğümüz siz hocamızın, bu kültürü yok sayan ve zorla çiğnemeye çalışan birinin yardımcısı olarak yanında duracak olması fikri bizi büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır” denilmişti.

“Eski öğrencileriniz olarak sizi haktan ve doğruluktan yana birisi olarak tanırız” ifadelerinin yer aldığı mektupta, Prof. Dr. İnci görevden istifa etmeye davet edilmişti.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.