EğitimManşetTürkiye

Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez Boğaziçi’nde dördüncü görevine atandı

0

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu‘nun 5 Mart tarihinde rektör yardımcısı olarak görevlendirdiği Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez bu kez de Fen Bilimleri Enstitüsü‘ne (FBE) vekaleten müdür olarak atandı.

Sönmez 22 Mart tarihinde hem Öğrenci İşleri Dekanı hem de Burs Ofisi Koordinatörü olarak görevlendirilmişti. Böylece bu pozisyon Sönmez’in atandığı dördüncü pozisyon oldu.

‘Tercih belirleme yoklaması yapılamadı’

bianet’ten Dilek Şen’in haberine göre  Boğaziçi İslam Araştırmaları Kulübü‘nün (BİSAK) danışman hocalığını da üstelenen Sönmez’in, yeni görevi bölüm başkanlarına ve yöneticilere duyuruldu. Bulu imzalı mailde şu ifadeler kullanıldı:

Rektörlüğümüz tarafından kurayla belirlenen FBE komisyon üyelerinin görev almak istememelerinden dolayı FBE müdürlüğü tercih belirleme yoklaması maalesef yapılamamıştır. Bu nedenle 26 Mart 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevini Rektörlüğümüz tarafından başlatılacak yeni bir atama süreci sonlanana kadar Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez vekaleten yürütecektir.”

Fazıl Önder Sönmez kimdir?

Makina Mühendisliği Öğretim Üyesi. Lisansını ve yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi‘nde, doktorasını ise Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles’ta (UCLA) tamamladı.

Sönmez, 2003’te kurulan BURA – Boğaziçi Üniversiteliler Derneği‘nin ilk disiplin kurulu üyelerinden. Derneğin 10 Ekim 2004’teki 1. Genel Kurulu’na, AKP’liler Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Topbaş ve Burhan Kuzu da katıldı.

BURA‘nın 1 Aralık 2019’da düzenlenen 15. Olağan Genel Kurulu da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop‘un aralarında olduğu çok sayıda kişinin katılımıyla düzenlendi.

Sönmez, ayrıca, Boğaziçi İslam Araştırmaları Kulübü‘nün (BİSAK) de danışman hocası.

 

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.