ManşetKadınKültür-Sanat

Melek Mosso: Tecavüzler yaşanmasın dediğim için sahneden indirildim

0

Sanatçı Melek Mosso, verdiği konser sırasında İstanbul Sözleşmesi mesajı verdiği ve “tecavüzler yaşanmasın” dediği için sahneden indirildiğini açıkladı.

Sabah gazetesinin olayı “Melek Mosso işin suyunu çıkardı! Melek Mosso’nun ağır siyasi göndermeleri konseri yarıda kesti…” başlığı ile vermesinin ardından müzisyen, sosyal medyada yayınladığı video ile tepkisini dile getirdi.

‘Bu nasıl bir ahlaki değer?’

Mosso, “Mikrofonum elimden alındı. Evime gelip hüngür hüngür ağladım. Bu nasıl bir ahlaki değer?” diye sordu. Mosso paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

22 Ağustos Aqua Florya konserimizde yaşanan can sıkıcı olayı Sabah gazetesinin Günaydın ekinde yalan ve yanlış bir haber olarak yazan Ömer Karahan’ı kınıyorum. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği yüzünden öldürülen kadın arkadaşlarımın ruhuna, her konserimde armağan ettiğim ve ‘İstanbul sözleşmesi yaşatır’ dedikten sonra söylediğim ‘Keklik gibi’ türküsü söylenenin aksine ayakta alkışlanmıştır.

‘Polise zorluk çıkartmadan indik’

Konserde olan tanıdıkları bu söylemden rahatsız olup, polisi arayıp beni sahneden inmeye zorlamışlardır. Saygımızı hiç bozmadan, polisimize zorluk çıkartmadan sahneden indik ve bunun hakkında olaylar büyümesin diye asla konuşmadık. Fakat görüyorum ki yanlış yapmışız. Konuyu siyasi bir yöne çekmeye çalışmak manasızdır. Haberi kaldırmanızı ve bir özür yazısı yayınlamanızı istiyorum. Konserin bütün ses kaydı elimizde mevcuttur.

‘Her zaman eşitsizliğin karşısında olacağım’

Özür yazısı yayınlanmadığı tektirde hakkını mahkemede arayacağını belirten Mosso, Her zaman eşitsizliğin karşısında duracağımdan sevenlerim ve dinleyicilerim asla şüphe duymasın” dedi.

Ayrıca o gün konserde olan ve konuşmanın videosu olanların etiket ile paylaşmasını isteyen müzisyen, “Müziği kısmaya çalışmak, sanatın eleştirel ve toplumsal gücünü yok saymak sadece büyük bir korku sonucu oluşur. korkmuyorum!” ifadelerini kullandı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.