ManşetTürkiye

Mecliste 11 milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılmak isteniyor: Erkan Baş’a da fezleke hazırlandı

0

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul milletvekili Erkan Baş‘ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı.

Soruşturma, Erkan Baş’ın 26 Haziran 2021’de Erdoğan‘ın Kanal İstanbul‘a yönelik “Söke söke bu parayı sizden alırlar” sözlerine istinaden “Sömürge valisi mi desem, tahsilat mafyası mı belli olmuyor; insan ülkesi hakkında böyle konuşmaya ar eder, şahsı etmiyor…” dediği paylaşım hakkında Erdoğan’ın avukatı tarafından yapılan suç duyurusu üzerine başlatılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı paylaşımda “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçunun işlendiğini kabul ederek Erkan Baş hakkında milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için hazırladığı fezlekeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı‘na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı‘na gönderdi.

Erkan Baş hakkında 2019’da da dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlanmıştı.

Bu fezleke ile beraber, Meclis‘te dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında fezleke bulunan milletvekili sayısı 11 oldu. Şu an TBMM Başkanlığı‘nda biri TİP, biri CHP ve 9’u HDP milletvekillerine ait olmak üzere 11 milletvekili hakkında 13 fezleke bulunuyor.

Bu kişiler, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Milletvekili Veli Ağbaba ve HDP milletvekilleri Ayşe Acar,Berdan Öztürk, Ömer Öcalan, Feleknas Uca, Murat Sarısaç, Dersim Dağ, Sait Dede ve Pero Dündar. HDP milletvekili Semra Güzel‘in dokunulmazlığı ise geçen hafta kaldırılmış, hakkında soruşturma başlatılmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.