Dünya

Maocu isyancılar saldırdı: 17 ölü

0

Hindistan’da Maoist isyancıların bir konvoya düzenlediği saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan ‘da iktidardaki Kongre Partisi destekçileri ve yerel yönetim liderlerini taşıyan konvoya düzenlenen saldırıda 17 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin yaralandığı bildirildi.

Polis memuru M. Gupta, Maoist isyancılar olduğundan şüphelenilen yaklaşık 200 kişinin, Chhattisgarh eyaletindeki Sukma bölgesinde Kongre Partisi destekçileri ve yerel yönetim liderlerini taşıyan konvoya ateş açtığını belirterek, ilk belirlemelere göre en az 17 kişinin öldüğünü, 24 kişinin yaralandığını söyledi.

Ölenler arasında iki parti lideri ve beş polis memurunun da bulunduğunu ifade eden yetkililer, diğer kurbanların partinin destekçileri olduğunu kaydetti.

Konvoydaki bir aracın havaya uçurulduğunu, diğer araçlaraysa ateş açıldığını bildiren Hindistan basını, olay sırasında parti yetkililerinden Nand Kumar Patel ve oğlunun kaçırıldığına ilişkin haberlere de yer verdi.

Kongre Partisi, Chhattisgarh eyaletinin ana muhalefet partisi konumunda.
Çin ‘in devrimci lideri Mao Zedong’tan ilham alan Maoist gerillalar, 1967 yılından bu yana Hindistan’ın 28 eyaletinden 20’sinde silahlı mücadele veriyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.