Spor

Manchester United’lı Bebe Beşiktaş’ta

0

İngiltere Premier Lig şampiyonu Manchester United’ın Portekizli kanat oyuncusu Bebe bir yıllığına Beşiktaş’a kiralandı.

Bebe geçtiğimiz sezon başında, 7.5 milyon sterlin civarında bir fiyata Manchester United’a transfer oldu ancak birinci takımda kendisine pek yer bulamadı.

Manchester United’la 5 yıllık sözleşme imzalayan 20 yaşındaki oyuncu, birinci takımda yedi kez forma giydi, biri Şampiyonlar Ligi’nde olmak üzere iki gol attı.

Bursaspor ile Bursa’da oynanan karşılaşmada 1 gol atan Portekizli futbolcu, 1 gol de İngiltere Federasyon Kupası karşılaşmasında Crawley’e attı.

Bebe, Şampiyonlar Ligi’nde 4 kez forma giydi.

Beşiktaş’tan yapılan açıklamada, Bebe’nin 2011-2012 sezonu için 1 milyon euro karşılığında kiralanması konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi.

Bebe’nin filmlere özgü hayatı

12 Temmuz 1990 tarihinde Portekiz’de doğan Bebe, çocuk yaşta annesi tarafından terk edildi ve büyük annesiyle beraber yaşamaya başladı.

12 yaşına geldiğinde yetimhaneye yerleştirilen Bebe, 2009 yılında Bosna’da düzenlenen Avrupa Sokak Futbol Festivali’nde yer alan Cais takımından davet aldı.

Bebe, bu turnuvaya, futbol sayesinde evsiz gençleri sokaklardan uzak tutmaya çalışan bir yardım kuruluşunun takımında katıldı.

Kuruluşun yöneticisi Bebe’nin ayağında eski püskü kramponlar olan, alçak gönüllü ve kibar bir genç olduğunu, ama turnuvada büyük sükse yaptığını anlatıyor.

Turnuvada tekniği ve hızıyla dikkat çeken Bebe, daha sonra Portekiz’in ikinci lig takımlarından Amadora’da forma giymeye başladı.

Oynadığı futbol ve attığı gollerle dikakatleri çeken genç futbolcu, daha sonra Vitoria Guimaraes’e transfer oldu.

Bebe kısa süre sonra Portekiz 19 Yaş Altı Milli Takımı’nda oynamaya başladı.

Bebe takma adıyla bilinen Tiago Manuel Dias Correia, Avrupa Sokak Futbolu Festivali’ne katılmakta olduğu sırada takım arkadaşlarına yarı şaka yarı ciddi, bir gün Cristiano Ronaldo’dan daha büyük bir futbolcu olacağını söylemişti.

Orta saha oyuncusunun Lizbon’ın dış mahallelerindeki bir evsizler yurdundan, dünyanın en büyük futbol kulüplerinden birine ulaşması bir yıldan az bir süre aldı.

Bebe’nin Portekiz’in önde gelen kulüplerinden Guimares’e transfer olmasının ardından hem Manchester United hem de Real Madrid kendisiyle ilgilenmeye başladı ve United erken davranan taraf oldu.

Bebe, United’a transferi ardından “çok mutluyum, bir gün büyük bir kulüpte oynamayı hayal ediyordum, bu rüyam sonunda gerçek oldu” diyordu.

Alex Ferguson da, potansiyeli olan bir futbolcuyu transfer ettiklerini belirterek, ”genç bir hammadde” olarak nitelediği Bebe’yi işleyip geliştireceklerini söyledi.

Ancak o zamandan bu yana Bebe United’de bekleneni veremediği gibi, Ferguson, daha sonra transferi öncesinde şahsen izlemediğini itiraf ettiği bu oyuncu nedeniyle yoğun eleştirilere hedef oldu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.