ManşetTürkiye

Maltepe Belediye Başkanlığı’na kent aktivisti aday: Esin Köymen

0

CHP, 31 Mart’taki yerel seçimler için Maltepe Belediye Başkanlığı‘na Esin Köymen‘i aday gösterdi.

Esin Köymen, Türkiye Mimarlar Mühendisler Odası (TMMOB) İstanbul Büyükşehir Başkanlığı görevinden istifa ederek aday adaylığını açıklamıştı. 27 Kasım’da da CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı oldu.

Köymen, 2020 yılında TMMOB Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı için yeniden aday olmuş ve seçimi kazanarak bu görevi sürdürmüştü. Uzun yıllardır Maltepe’de yaşayan Köymen’in adaylığı, CHP’liler ve ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

‘Elimi taşın altına koyuyorum’

Medyascope‘tan Göksel Göksu‘nun Kurtlar Sofrasında Kadınlar adlı programına katılan Köymen, aday adaylığının öylesine ve birden alınmış bir karar olmadığını belirterek, “uzun yıllardır mücadelenin içinde neyin nasıl olması gerektiğini söyledik, şimdi elimi taşın altına koymaya karar verdim” dedi.

‣Kentsel dönüşüm yasa değişikliği: Kadıköy’ü ne bekliyor

Yıllardır kent mücadelesinin içinde olan Köymen, “Özellikle afetler, kentsel dönüşüm, son süreçlerde yapılan bütün yasal düzenlemeler, son 20 yıldır süren tek adam rejiminin geldiği sonuç ve her gün yeni bir Cumhurbaşkanı Kararnamesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı imar planı değişikliği, gibi durumlarla çalıştık” diye konuştu.

Kendini bu mücadele ile yetiştirip, donatan biri olduğunu kaydeden Köymen, bu alanda üstlendiği görevler kapsamında aday olduğunu açıkladı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.