ManşetTürkiye

Kutlu Adalı cinayetine ilişkin soruşturma başlatıldı

0
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker‘in KKTC‘de öldürülen gazeteci Kutlu Adalı cinayetine ilişkin olarak verdiği dilekçenin ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 “Atilla Peker adlı şahsın Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderdiği “Gazeteci Kutlu Adalı’nın Kıbrıs’ta öldürülmesi” olayına ilişkin çeşitli iddialar içeren dilekçesinin teslim alınması ve yapılan ilk değerlendirmesini sonucu iddiaya konu suçlarla ilgili Türk adli makamlarının soruşturma ve kovuşturma yapmasının Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca olanaklı olduğu kanaatine varılması üzerine dilekçe içeriğinde bahsi geçen suç iddialarıyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır.”

Açıklamada KKTC makamlarından ihtiyaç duyulan bilgi ve belgelerin temin edilmesi amacıyla yazışmalar yapılacağı ve Türkiye’deki muhtemel delillerin toplanarak, dilekçe sahibinin ayrıntılı beyanının alınması için çalışmalara başlatıldığına yer verildi.

Ne olmuştu?

Hakkında “Kutlu Adalı” cinayeti nedeniyle soruşturma açılan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker, “ruhsatsız silah bulundurmak”tan gözaltına alındığı sırada, müracaat savcılığına verdiği ve kamuoyuna imzasız nüshanın yansıdığı dilekçede, gazeteci Kutlu Adalı’yı öldürmek için eski MİT’çi Korkut Eken‘le Kıbrıs’a gittiklerini itiraf etmişti. Atilla Peker, Eken’in kendisine silah verdiğini ve susturucunun nasıl kullanıldığı öğrettiğini; Eken’in İstanbul’da gerçekleşen daha sonraki görüşmede kendisine, “Biz Kıbrıs işini hallettik” dediğini aktarmıştı.

Sedat Peker de “Kardeşim Atilla Peker, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili anlatmak istedikleri kayda geçirilmemiştir” demiş ve Atilla Peker’in savcılığa başvuracağını duyurmuştu

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.