Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan: Yaklaşık 300 bin turizmci aşılandı

0

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Antalya’da düzenlenen “Turizm İçin Güvenlik” isimli etkinlikte turizmcilerin koronavirüs salgınına karşı aşılanma süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Alpaslan, turizmcilerin nisan ayından itibaren aşılanmaya başladıklarını ifade etti.

‘Turizmciler haziran ayı sonuna kadar aşılanacak’

Bakan Yardımcısı Alpaslan, tüm turizm çalışanlarının haziran ayı sonuna kadar aşılanmış olacağını kaydetti:

Mayıs ayının sonunda tüm turizmcilerin aşılanmasını hedeflemiştik. Aşı tedarikine göre, tüm turizm çalışanları haziran sonunda aşılanmış olacak. Şu an yaklaşık 300 bin turizmcimiz aşılandı. Turizmcilerin üçte ikisinin aşılandığını söyleyebiliriz.”

Rusya, uçuşlar için yerinde gözlem yapacak

Geçen hafta Rusya’ya giden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rusya’nın uçuşlara tekrar başlaması için Türkiye’de yerinde gözlem yapacağını duyurmuştu.

Alpaslan, Rusya’yla çalışmaların devam ettiğini dile getirdi ve “Rusya ile uçuş trafiğinin açılması Türkiye açısından ve Türk turizmi açısından son derece önemli. En kısa zamanda Rusya ile uçuş trafiğinin başlamasını arzu ediyoruz. Buna yönelik çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bakan yardımcısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in görüşmelerinden sonra sürecin hızlanmasını beklediklerini belirtti.

You may also like

Comments

Comments are closed.