DünyaManşetUlaşım

Rusya, Türkiye’ye uçuşların tekrar başlaması için süre istedi

0

Türkiye uçuşlarını 15 Nisan-1 Haziran tarihlerinde kısıtladığını ilan eden Rusya, kısıtlamaları yeniden değerlendirmek için Türkiye’den süre istedi.

Rusya’nın devlet haber ajansı RIA Novosti, ulusal havayolları Aeroflot‘un haziran ayındaki tüm uçuşları iptal ettiğini duyurdu.

Aeroflot yetkilileri, Rusya’nın Türkiye’ye yönelik kısıtlamalarını haziran ayı sonuna kadar uzatacağını ileri sürerken, resmi makamlardan henüz böyle bir açıklama yapılmadı.

Kültür ve Turizm Bakanı’ndan açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile gittiği Rusya’da açıklamalarda bulundu.

Ersoy, Türkiye’ye hava trafiğinin açılmasıyla ilgili taleplerinin Rusya tarafından olumlu karşılandığını ifade etti.

“Sadece yerinde gözlemleyip nihai kararı vermek için biraz süre istediler” diyen Bakan Ersoy, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Raporların değerlendirilmesi sonucunda bize en kısa süre içerisinde döneceklerini söylediler. Raporların değerlendirilmesinin ardından Türkiye’de yerinde gözlemlemeyle ilgili bize hemen bir ziyaret tarihi verecekler. Çok kısa bir sürede netleşecektir.”

Sputnik V aşısının Türkiye’ye gelişi

Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs aşısı Sputnik V‘nin Türkiye’ye sevkiyatıyla ilgili Rusyalı yetkililerle konuştuklarını kaydederek, “Sputnik V aşısını Türkiye’ye öngörülenden daha hızlı ve daha yoğun bir kapasiteyle nasıl getirebiliriz, bununla ilgili taleplerimizi ilettik” ifadelerini kullandı.

Yetkililerin söz konusu talepleri değerlendirip dönüş yapacaklarını kaydeden Bakan Ersoy, şu açıklamalarda bulundu:

Daha fazla miktarda Sputnik V aşısını daha kısa sürede nasıl teslim edebilirler, ne tür alternatifler geliştirebilirler, bizi bu hafta içerisinde bilgilendireceklerini söylediler. Mayıs sonu Haziran başı, mümkünse bu ay içinde ilk sevkiyatı yapmak istiyorlar. Ama biz sevkiyat sayılarının artırılmasını ve hızlandırılmasını talep ettik.”

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.