Hayvan HaklarıManşet

Küçükçekmece’de kedilere eziyet eden Koyuncu’ya tahliye ve hastaneye sevk

0

İstanbul‘un Küçükçekmece ilçesinde de bir kediye şiddet uygulayan ve hayvan hakları savunucularına hakaret eden Aytuğ Koyuncu hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Küçükçekmece Adalet Sarayı‘nda görüldü.

Sanık, savunmasında sitenin güvenlik kameralarına yansıyan şiddet görüntülerine rağmen kediye şiddet uygulamadığını; bina girişinde dışkı kokusu olduğu için hayvanı dışarı çıkarmaya çalıştığını ve kendisinin de hayvansever olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın tahliyesine ve suçun anlam ve sonuçlarını anlama yetisine sahip olup olmadığına dair bilgi edinmek üzere hastaneye sevkine karar verdi.

Koyuncu hakkında şikâyetçi olan Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO), konuya ilişkin “Hayvanlara uygulanan şiddet ve tacizlerin cezasız kalmaması için davada taraf olduğumuzu tekrar hatırlatmak isteriz” açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

Kedilere yaptığı eziyetle sosyal medyada tepki seline yol açan Koyuncu‘nun, cinsel taciz, hayvana şiddet, çocuğa taciz de dahil olmak üzere 45 ayrı suç işlediği, üstüne üstlük kendisine tepki gösterenlere cinsel organını göstererek mahalle sakinlerine meydan okuduğu belirtilmişti. Küçükçekmece’de toplanan vatandaşlar “bu adamın ceza almasını istiyoruz” diye konuşmuştu.

5 Ocak’ta Küçükçekmece’deki Atakent Mahallesi‘nde bulunan sitenin içindeki bina girişinde bekleyen kedi, bina sakini Koyuncu tarafından dakikalarca şiddet görmüş, kediyi darbeden kişinin farklı tarihlerde site bahçesinde yürürken önüne gelen kedilere tekme attığı da güvenlik kameralarına yansımıştı.

‣ İstanbul’da kedilere eziyet eden şahıs çocuk tacizcisi çıktı

Koyuncu, 2019 yılında da aynı sitede kedileri zehirlediği iddiasıyla gündeme gelmişti. Bir sitede kedilere baktığı için Sevgi Yılmaz‘ın, Koyuncu tarafından bıçakla tehdit ve hakaret edildiği iddiasına ilişkin şikayette bulunmuştu. Koyuncu şikayet üzerine gözaltına alınmıştı.

Açılan davada mahkeme, sanığa “hakaret” suçundan bin 740 lira para cezası verirken, “silahla tehdit” suçundan ise bir yıl sekiz ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetmişti.

5 Ocak’ta yaşananların ardından göz altına alınan Koyuncu, verdiği ifadede “Benim aslında kedilere karşı bir nefretim yok. Ancak site yönetimi benim kedilere karşı olan hassasiyetimi bildiği için bilinçli olarak 25, 30 kediyi site içerisinde besliyor, onların dışkılarını ve spermlerini gelip benim duvarlarıma sürüyorlar. Benim orada kediye zarar verme niyetim yoktu. Ancak site yönetiminin bana kediler üzerinden yaptıklarına karşı orada kediyi görünce site yönetimine karşı vermiş olduğum bir tepkiydi. Bir fırça olsaydı onunla onu dışarıya çıkaracaktım ancak benim verdiğim tepkiyle kedi öyle yukarı sıçrayınca o görüntüler oluştu. Zaten sonra dışarıya çıkarmaya çalıştım. Bu yaşananlardan dolayı çok üzgünüm” demişti.

‣ Küçükçekmece’de kedilere eziyet eden Aytuğ Koyuncu tutuklandı

Koyuncu, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, 31 Ocak’ta Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ise karara itiraz etmişti. Nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. 2 Şubat’ta tekrar gözaltına alınan Koyuncu, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.