Hayvan HaklarıManşet

İstanbul’da kedilere eziyet eden şahıs çocuk tacizcisi çıktı

0

İstanbul Küçükçekmece‘de kedilere yaptığı eziyetle sosyal medyada tepki seline yol açan Aytuğ Koyuncu‘nun 45 ayrı suç işlediği, üstüne üstlük kendisine tepki gösterenlere cinsel organını göstererek mahalle sakinlerine meydan okuduğu belirtildi. Küçükçekmece’de toplanan vatandaşlar “bu adamın ceza almasını istiyoruz” diye konuştu.

5 Ocak’ta Küçükçekmece’deki bir site içindeki bina girişinde bekleyen kedi, bina sakini Koyuncu tarafından dakikalarca şiddet görmüş, kediyi darbeden kişinin farklı tarihlerde site bahçesinde yürürken önüne gelen kedilere tekme attığı da güvenlik kameralarına yansımıştı.

Silahla tehdit suçundan hapis cezası almıştı

Koyuncu, 2019 yılında da aynı sitede kedileri zehirlediği iddiasıyla gündeme gelmişti. Bir sitede kedilere baktığı için Sevgi Yılmaz‘ın, Koyuncu tarafından bıçakla tehdit ve hakaret edildiği iddiasına ilişkin şikayette bulunmuştu. Koyuncu şikayet üzerine gözaltına alınmıştı.

Açılan davada mahkeme, sanığa “hakaret” suçundan bin 740 lira para cezası verirken, “silahla tehdit” suçundan ise bir yıl sekiz ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetmişti.

Cinsel taciz ve hakaret, mahalleliyi eyleme geçirdi

Koyuncu’nun son olarak da kendisine tepki gösteren apartman sakinlerinden bir kadına cinsel organını gösterip, hakaret ederek, tehditler savurduğu belirtildi. Küçükçekmece’de bulunan Soyak ve Atakent sakinleri site önünde toplanarak tepkilerini ortaya koydu. Tepkili kalabalığın sözcülüğünü yapan bir vatandaş, şunları söyledi:

Canice, vahşice katledilen canlarımız için buradayız. Bunun yan ısıra bu cani bütün siteye hakaret edip, cinsel organını gösterdi. ‘2016’dan beri yapıyorum, hadi gelin yapabiliyorsunuz, yapın’ diye bizlere meydan okudu. Çocuklarımızı korumak istiyorsak önce mahallemizdeki sokak hayvanlarını korumamız lazım. Sokak hayvanına dokunulan yerde insan sesini çıkarmıyorsa, o binada katliam yapılsa kimse kılını kıpırdatmaz.

‘Ceza almasını istiyoruz’

Site sakini bir kadın vatandaş da “Her gün takip etmeye başladım. Kendisini uyardım. Yönetime şikayet ettim. Arkamda olun dedim. Kendisine sevgi aşılanmamış, iyilikle yanaştım, uzlaşmaya gittim” dedi. “Bu görüntülerden sonra ilgili makamlara başvurduk. Şikayetçi oluyoruz, maalesef gerisi gelmiyordu. Bu adamın ceza almasını istiyoruz. Sonuna kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz.”

‘Cinsel taciz, hayvana şiddet, çocuğa taciz var’

Toplantıda bir konuşma yapan mahalle muhtarı şunları aktardı:

Vatandaşların yaşadığı süreci biliyorum. Sürekli şikayet almaktayım. Hatta Küçükçekmece adliyesinde davaya katıldım. Sonra muhtarlığa gelip hakaret ve tehdit etti. Delil yetersizliğinden bir şey olmadı. Cinsel taciz, hayvana şiddet, çocuğa taciz var. Telefonu açıp ‘hadi beni kov’ diye tahrik ediyor.

Hayvan hakları savunucusu bir diğer vatandaş şunları söyledi:

“Biz hem haklıyız, hem karakola davet edildik. Aytuğ Bey bizi şikayet etmiş. Sebebi onu rencide etmişiz. Adalet bir sene sekiz ay ceza veriyor sonrasında bu ceza erteleniyor.”

You may also like

Comments

Comments are closed.