Hayvan HaklarıManşet

Küçükçekmece’de kedilere eziyet eden Aytuğ Koyuncu tutuklandı

0

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir sitenin girişinde bulunan kedilere tekme atarak eziyet ettiği ortaya çıkan Aytuğ Koyuncu, tutuklandı.

Atakent Mahallesi‘nde bulunan sitenin girişindeki kedilere 5 Ocak tarihinde tekme atarak şiddet uygulayan Aytuğ Koyuncu gözaltına alınmıştı.

Koyuncu, Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından Salı günü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti. Nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Tekrar gözaltına alınan Koyuncu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‣ İstanbul’da kedilere eziyet eden şahıs çocuk tacizcisi çıktı

Neler yaşandı?

Kedilere yaptığı eziyetle sosyal medyada tepki seline yol açan Koyuncu‘nun, cinsel taciz, hayvana şiddet, çocuğa taciz de dahil olmak üzere 45 ayrı suç işlediği, üstüne üstlük kendisine tepki gösterenlere cinsel organını göstererek mahalle sakinlerine meydan okuduğu belirtilmişti. Küçükçekmece’de toplanan vatandaşlar “bu adamın ceza almasını istiyoruz” diye konuşmuştu.

5 Ocak’ta Küçükçekmece’deki bir site içindeki bina girişinde bekleyen kedi, bina sakini Koyuncu tarafından dakikalarca şiddet görmüş, kediyi darbeden kişinin farklı tarihlerde site bahçesinde yürürken önüne gelen kedilere tekme attığı da güvenlik kameralarına yansımıştı.

Koyuncu, 2019 yılında da aynı sitede kedileri zehirlediği iddiasıyla gündeme gelmişti. Bir sitede kedilere baktığı için Sevgi Yılmaz‘ın, Koyuncu tarafından bıçakla tehdit ve hakaret edildiği iddiasına ilişkin şikayette bulunmuştu. Koyuncu şikayet üzerine gözaltına alınmıştı.

Açılan davada mahkeme, sanığa “hakaret” suçundan bin 740 lira para cezası verirken, “silahla tehdit” suçundan ise bir yıl sekiz ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetmişti.

5 Ocak’ta yaşananların ardından göz altına alınan Koyuncu, verdiği ifadede “Benim aslında kedilere karşı bir nefretim yok. Ancak site yönetimi benim kedilere karşı olan hassasiyetimi bildiği için bilinçli olarak 25, 30 kediyi site içerisinde besliyor, onların dışkılarını ve spermlerini gelip benim duvarlarıma sürüyorlar. Benim orada kediye zarar verme niyetim yoktu. Ancak site yönetiminin bana kediler üzerinden yaptıklarına karşı orada kediyi görünce site yönetimine karşı vermiş olduğum bir tepkiydi. Bir fırça olsaydı onunla onu dışarıya çıkaracaktım ancak benim verdiğim tepkiyle kedi öyle yukarı sıçrayınca o görüntüler oluştu. Zaten sonra dışarıya çıkarmaya çalıştım. Bu yaşananlardan dolayı çok üzgünüm” demişti.

Koyuncu, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.