Dünya

Kraliyet bebeği doğdu

0

İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William’ın eşi Kate bir erkek bebek dünyaya getirdi.

İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ile eşi Kate’in bebeği dünyaya geldi.

Çiftin resmi konutu Kensington Sarayı’ndan yapılan açıklamada, 3 kilo600 gram ağırlığındaki bebeğin cinsiyetinin erkek olduğu ve yerel saatle 16.24’te (TSİ: 18.24) dünyaya geldiği bildirildi. Açıklamanın ayrıca, Kraliçe 2. Elizabeth’in resmi konutu olan Buckingham Sarayı’nın girişine asılarak, kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Kate, bu sabah yerel saatle 06.00’da Londra’daki St. Mary’s Hastanesine götürülerek, doğuma alınmıştı. Başkent Londra 33 dereceyle son yılların en sıcak günlerinden birini yaşarken, yüzlerce gazeteci, foto muhabiri ve kameraman hastanenin önünde bekledi. St. Mary’s Hastanesi, Prens William ve Prens Harry’nin de doğduğu hastane olarak biliniyor.

Basın yaklaşık son iki haftayı hastanenin önünde bekleyerek geçirdi. Kraliyet bebeğinin cinsiyeti, ismi, hatta saç ve göz rengiyle ilgili ülke genelinde bahis oyunları oynandı.

Cameron’dan kutlama

İngiltere Başbakanı David Cameron resmi Twitter hesabından, “Dük ve Düşesin oğlunun dünyaya gelmesinden dolayı çok mutluyum. Tüm ülke bunu kutlayacak. Harika ebeveynler olacaklardır” diye yazdı.

Muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Ed Miliband de yine Twitter’dan, “Cambridge Dükü ve Düşesini çok kutluyorum. Onlara ve oğullarına mutluluk ve sağlık diliyorum” ifadesini kullandı.

Kate ile William, Londra’daki Westminster Katedrali’nde 29 Nisan 2011’de görkemli bir düğünle evlenmişti. Kraliyet tahtı varisliğiyle ilgili geçen yıl yapılan kanun değişikliğine göre, Kate ile William’ın ilk çocuklarının kız olması halinde, tahtın varisi olmasına ve “prenses” unvanı almasına karar verilmişti.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.