Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Fahrettin Koca: Gündemimizde okulların kapatılması yok

0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın şartlarının devam ettiği ve bu nedenle okulların kapatılacağı iddialarına yönelik paylaşım yaptı. Resmi Twitter hesabından tweet atan Koca, “Okulların kapanması ihtimalinden söz eden bir habere rastladım. Haber yanlıştır. Bilim Kurulumuzun böyle bir gündemi yok” dedi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Alper Şener aşılama çalışmalarının azaldığını ifade ederek, “Günlük 60 bin, 70 bin vaka sayılarına sıçrama olması durumunda ise yeniden kapanma, okulların kapanması gibi tabloları gündeme gelme durumu söz konusu olabilir. Şu anda gündemimizde yok, ama bu hiçbir zaman gündemimize gelmeyecek, gündemimizden tamamen çıktı diyemeyeceğiz” diye konuşmuştu. Bu açıklamalar sonrası okulların kapatılacağı iddiaları gündeme gelmişti.

Bakan Koca mesajın devamında, “Kurul üyesi bir arkadaşımızın aşının önemini vurgularken seçtiği ifade yanlış anlaşılmış. Öğrencilerimize başarı dolu haftalar diliyoruz” diye belirtti.

Bakan dün de bir mesaj yayımlayarak, yaklaşık 3 milyon kişinin zamanı gelen üçüncü doz aşısını henüz yaptırmadığına dikkat çekmiş; 18-59 yaş arasında ve sağlıklı kişilerin, üçüncü doz için Turkovac’ı da tercih edebileceğini belirtmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.