Hayvan HaklarıManşetTürkiye

Köpekler için Ankara’da eylem: 14 Ocak mutlaka uzatılmalı

0

Tehlikeli tür ilan edilen bazı köpeklerin kayıt altına alınması süresinin uzatılması ve yasa dışı toplamayla ilgili Ankara‘da dün bir eylem yapıldı.

Eylem sonunda sokak köpeklerinin belediye ve zabıta personeli tarafından uygunsuz bir şekilde toplatılması da canlandırıldı.

Cuma günü de İstanbul ve Ankara’da hayvanların yaşam hakkı için eylemler düzenlenmişti.

‘Üretip satan insan, cezayı çeken benim’

DHA‘da yer alan habere göre, Ankara’da Ulus Meydanı‘nda bir araya gelen yaklaşık 250 yaşam savunucusu, “Suç olan dövüştürmek, beslemek değil”, “Gel bir barınak gezelim”, “Üretip satan insan, cezayı çeken benim” ve “Katliam yasasına hayır” yazılı dövizler taşıdı. Bazı hayvanseverler de beyaz önlük giyip köpek maskesi taktı.

Hayvanseverler, köpeklerin kayıt altına alınma süresinin uzatılması ve yasal olmayan yollarla hayvanların toplanmasına tepki göstererek, yetkililere seslendi.

’14 Ocak mutlaka uzatılmalı’

Belediyelerin hayvanlara bakma kapasitesinin olmadığını, hatta bazı yerlerde barınakların bile olmadığını ifade eden Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Haydar Özkan, “Nereye gidiyor bu hayvanlar?” diye sordu:

Bin 389 belediyeden bin 200’ünde barınak yok. Olanlarsa hayvanların açlık ve hastalık içinde can verdikleri ölüm kampı. Kısırlaştırma, tedavi yok. Şu anda bakımevi olmayan belediyeler, binlerce hayvan topluyor. 300-400 hayvanlık kapasitesi olan belediyelerse on binlerce köpek topluyor. Nereye gidiyor bu hayvanlar?

Yasaklı tabir edilen pitbull, dogo gibi ırklar için de bu yeni çıkarılan 7332 sayılı kanunda da gerekli alt yapı hazırlanmadı, gerçekçi ve çözüme yönelik maddeler yer almadı. Bu ırk sahiplerine kayıt ve kısırlaştırma için son tarih olarak verilen 14 Ocak mutlaka uzatılmalı. Çünkü bu pitbull dogo gibi altı ırkın sahipleri, kısırlaşmayacak kadar küçük olanlar ile yaşlı olup narkoz alamayacakları kısırlaştıramamanın çaresizliği ile hayvanları sokaklara terk etmeye başladılar.”

You may also like

Comments

Comments are closed.