TürkiyeHayvan HaklarıManşet

Köpek Pamuk’a işkenceyle ilgili verilen para cezası dört taksitle ödenebilecek

0

Samsun‘da geçtiğimiz günlerde önce tüfekle vurulan, ardından bacakları kesilen yavru köpek Pamuk‘a yapılan işkenceyle ilgili köpeğin sahibi Hilmi Saatoğlu‘na 181 TL ve komşusu S.Ç’ye 628 TL para cezası uygulandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin uyguladığı cezaların dört taksitle ödenebileceği öğrenildi.

‘Ağır hapis cezaları verilmeli’

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun Temsilcisi ve Hayvan Gönüllüleri Derneği Başkanı Semra Antep, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Çok komik bir rakam ve çok üzücü. Türkiye’yi değil dünyayı salladı Pamuk’un durumu. Böyle bir rakam yok ve bunu bir de dört takside bölüyorlar. Büyük bir ihtimalle sahipleri de buna itiraz edecektir zaten bunu da ödemeyeceklerdir. Ağır hapis cezaları, en az iki yıldan başlayarak verilmeli. Siciline kayıt yaptırılarak yasada bunun bu şekil düzenlenmesi şart. Onun dışında tecavüzler, istismarlar, kesilmeler yani zevk için yapılan hiçbir şey engellenemeyecek.”

Olayla ilgili köpeğin sahibinin komşusu olduğu öğrenilen üç kişi gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmışlardı.

Fotoğraf: DHA

Yaşadığı olaydan sonra cerrahi operasyon geçiren Pamuk’un ise sağlık durumu iyiye giderken tedavisi devam ediyor. Ancak, ön patileri kesilen yavru köpek bundan sonra hayatına yürüteç yardımıyla devam edecek.

Yasa olmayınca bu tür vakalar devam edebilir

Antep, hayvan haklarıyla ilgili defalarca yasa talep edildiğini ve bu yasanın çıkmadığı sürece Pamuk’a yapılan işkenceyle gibi başka vakalarda görüleceğini belirterek şunları söyledi:

Hayvanların kısırlaştırılması, mal olarak görülmemeleri belediyelerinde bu cezaya tabi olmaları gerekiyor. Çünkü bu hayvanların üremelerinin sebebi kısırlaştırma yapmayan belediyelerdir. Üretimin durdurulmasını istiyoruz. Petshop dükkanlarının can satışının, balık da olsa hayvan satışının durdurulmasını istiyoruz. Hayvanat bahçelerinin kapatılmasını istiyoruz. Hayvan sonuçta bu bir can, Allah’ın sessiz kulları ve bu yasa çıkmadığı sürece Pamuk olayı gibi vakalar görmeye devam edeceğiz.”

Ne olmuştu?

Samsun Havza‘da ön patileri kesilmiş halde bir yavru köpek vatandaşlar tarafından bulundu. Köpeğin fotoğrafları HAYTAP Samsun Temsilciliği‘ne gönderilmesinin ardından olay yerine gelen Semra Antep köpeği alarak Samsun’a getirdi. Yavru köpek burada özel bir hayvan kliniğinde tedavi altına alındı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.