TürkiyeHayvan HaklarıManşet

Samsun’da yavru köpeğe işkence yaptıkları için gözaltına alınan üç kişi serbest

0

Geçtiğimiz günlerde Samsun‘un Havza‘ya bağlı Memduhiye Mahallesi‘nde patileri kesilmiş halde bulunan yavru köpek Pamuk‘a yapılan işkenceyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında köpeğin sahibinin komşusu olduğu söylenen üç kişi gözaltına alındı. Ancak serbest bırakıldılar. Pamuk ise bundan sonra yürüteç yardımıyla hayatını sürdürebilecek.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Pamuk’a yapılan işkenceyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayı incelemeye başladı.

Ekipler tarafından olay yerindeki çok sayıda güvenlik kamerasına el konuldu. Yaklaşık 100 saatlik kamera kaydının incelenmesinin ardından ekipler, Pamuk’un önce tüfekle vurulduğunu tespit ettiler. Ardından ise kopmak üzere olan bacaklarının köpeğin sahibi Hilmi Saatoğlu‘nun komşusu tarafından kesildiği belirlendi.

Olayla ilgili Saatoğlu’nun komşusu olduğu öğrenilen üç kişi gözaltına alındı. İkisi savcının talimatıyla Emniyet‘ten alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, bir diğer şüpheli ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Pamuk’un sağlık durumu iyi

Olaydan sonra cerrahi operasyon geçiren Pamuk hayati tehlikeyi atlattı. Ancak tedavisi hala devam ediyor. Pamuk bundan sonra kendisine takılacak yürüteçle yaşamını sürdürecek. Pamuk’un tedavisi yapan Veteriner Hekim Mustafa Kanat, yavru köpeğin durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini ancak yeni bir ameliyat daha olması gerektiğini şöyle anlattı:

“Pamuk’un ön uzuvlarının olduğu kısma bir tekerlekli sandalye yapılarak kimseye muhtaç olmadan hayatını devam ettirebileceğini öngörüyorum ben. Pamuk’un durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor. Kendi başına yiyip içmeye başladı. Pazar günü tekrar kan tahlilleri yapılacak, eğer sonuçlar iyi çıkarsa hafta içi yeniden bir ameliyat olacak. Bu ameliyatta geriye kalan kemik dokuları uzaklaştırılacak”

Kanat, Pamuk’un çok güçlü bir köpek olduğunu vurgularken, bu kadar dayanabilmesinin bir mucize olduğunu kaydetti.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde ön patileri kesilmiş olan bir köpek vatandaşlar tarafından fark edildi. Köpeğin fotoğraflarının Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun Temsilciliği‘ne gönderilmesi üzerine olay yerine gelen HAYTAP Samsun Temsilcisi ve Hayvan Gönüllüleri Derneği Başkanı Semra Antep, köpeği alarak Samsun’a getirdi. Yavru köpek Pamuk, burada özel bir hayvan kliniğinde tedavi görürken, jandarma da konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.